Pozdravljeni!
že štiri leta imam zaradi težave ki so se začele z bakterijo na želodcu in kasneje tudi na črevesju. težavna je moja prebava. kar tri leta po začetku bakterije sem bila skoraj vedno zaprta in sem imela težave pa tudi zredila sem se zaradi slabe prebave. lani se je stanje izboljšalo, redno sem opravljala zadevo vsak dan, brez bolečin in težav. in shujšala. sedaj pa imam spet težave, nimam redne prebave in redim se. jedla sem v tem obdobju enake stvari, včasih manj včasih več, odvisno od situacije. problem je v tem, da se mi prebava hitro spremeni iz zaprtja v drisko in vse skupaj zna biti kar fajn boleče.
zato sem se zdaj malo pozanimala pri eni zdravnici. povedala sem ji da ne bi rada uživala tablet če ni nujno potrebno. in mi je svetovala laneno seme.
danes sem ga kupila.
sedaj pa me zanima:
- prebrala sem da ga je potrebno v tekočini namočiti in pustiti da se napije. ali morem enako narediti tudi z jogurtom?
- kako ga uporabljati še drugače kot pa v vodi in jogurtu? vem da nekatere pečete kruh z njim ampak mi kruha ne pečemo doma pa tudi drugih ne bi rada fojtrala s tem ker pač ne marajo mojih eksperimetov.
- ali ga kdo jemlje za ureditev prebave in ali mu je pomagalo?
- in kje kupujete laneno seme? je boljše zdrobljeno ali celo?
nektarina