Nadomestek tičino mase
24. okt 2007 10:45
ooo sploh nisem vedela, da ne poznate , jaz pa nakladam... Ni problema, se vse razloži. Ta link zgoraj je super. Joj, pri nas je ta ratluk, ki se kupi res bolj tako-tako, govorim za vrtnico, moraš kupiti tistega z orehi je vsekakor boljši (ampak tisti ni za oblikovanje, ker so notri koščki orehov). Sarajevski in pa recimo turški je pa čisto druga pesem, sploh ni "žajfnica". ovčka, jaz pa na bolniški, se vidi, da tu visarim katka
24. okt 2007 10:50
Katka lopatka če se ne motim je na tistem prvem linku zraven tudi halva? Tisto pa obožujem, seveda če je brez arašidov... ZAČETNICA
24. okt 2007 11:11
Dober dan, Punce da vam vsaki posebej ne odgovarjam na ZS. Tiste ki ste mi sporočile enail dobite navodila danes popoldne, ko pridem iz službe ( navodilo imam namreč na domačem PC-ju)! katjuška: osebno barvam tičino maso z barvami v pasti, čisto ok so barve od Schwartau-a, mogoče malenkostna pomanjkljivost, ker se jih dobi samo v štirih osnovnih barvah. Na tičino maso kaneš nekaj kapljic barve in jo dobro pregneteš. Po potrebi dodajaš toliko barve, da dobiš željen odtenek. Scorpy: Tile marschmallowsi od Rockymountain so najboljši !!! LP Rina http://rina01.moj-album.com/album/7468718/
24. okt 2007 11:22
Rina jaz sem do zdaj tudi s temi barvami barvala (marcipanove rožice). Je pa problem kot si rekla, so samo osnovne barve, tako da je neko roza težko ven dobit... Jaz bi rada pogruntala kaj v prahu, ker npr. marcipan je že sam po sebi packast ko ga gneteš po rokah (toplota), barve so pa tudi tekoče. Skratka fino bi bilo če bi katera kaj praškastega iznašla. ZAČETNICA
24. okt 2007 11:28
ZAČETNICA, v marcipan moraš dodajat sladkor v prahu, pa ni packasto. Tudi te tubice lahko med seboj mešaš in dobiš druge barve, je pa malce več dela. Sicer sem si pa letos za veliko noč naredila zalogo vseh možnih odtenkov barv za pirhe, ki jih s pridom uporabljam. katka
24. okt 2007 11:30
S čim barvate maso, da dobite črno barvo? petika
24. okt 2007 11:51
Vsem hvala za vprašanja in odgovore. Če kateri ni kaj jasno, je super, če vprašate, saj s tem se tudi vse ostale veliko naučimo! Rina01, torte zgledajo fenomenalno. Škoda, da ne stanujeva kje blizu. Barve v prahu sem jaz včasih kupovala v Avstriji in to, v lekarni. Pakirane so bile v majhnih vrečkah. Večinoma pa tudi sama uporabljam kar barve v tubah. regina
24. okt 2007 11:54
V Avstriji? Ja fajn jaz mam 10 min do Avstrije. Pa tudi v eno njihovo lekarno hodim ker smo za tamalo nekaj rabli... Bom vprašala-hvala. Tebi tudi hvala Katka lopatka za nasvet z marcipanom in sladkorjem v prahu. ZAČETNICA
24. okt 2007 12:26
Rina, če prav razumem, si potem vsak delček od steklenice najprej pobarvala z ustrezno barvo, ga oblikovala in namestila na steklenico. Tudi črke? katjushkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Polžki z mesnimi kroglicami
Rezanci Barilla s slanino in gobami