22. okt 2007 9:56
Tudi jaz sem med (ne)srečneži, ki se borimo z nizkim krvnim tlakom. Tudi 80/60 pri meni ni nobena posebnost. Pri tem pa imam tudi precejšnjo srečo, da sem se s tem navadila živeti in da posledic nizkega krvnega tlaka skorajda ne čutim, razen ob večjih vremenskih spremembah v obliki glavobola, ki ga navadno rešim s kavico ali kakšnim dcl dobrega refoška ter seveda obveznim vrtenjem pri prehitrem vstajanju in obveznih hladnih rok in nog. Moram pa priznati, da me te težave dosti manj mučijo med nosečnostjo, tako da punce dviganje natalitete tudi pomaga.....
.
Malo hujši napad sem dobila pred kakšnima dvema letoma, ko se mi je zjutraj zelo hudo vrtelo, tako da sem bila čisto brez orientacije, pa tudi slabo mi je bilo precej. Takrat sem se kar malce ustrašila in šla k zdravniku. Ta pa me je potolažil, da je to samo nizek pritisk. Pri tem pa pomaga kava in vino za trenutno zvišanje, na malce daljši rok pa telesno gibanje ter ležanje z dvignjenimi nogami.
Sicer pa je tudi rekel, da imamo ljudje z nizkim tlakom zato dolgo in zaj..... življenje, tisti z visokim pa obratno.
LP
katjushka
Sporočilo je spremenil(a) katjushka dne 22. okt 2007 09:58:25