22. okt 2007 13:12
Manika kako pa bo izgledala torica? jade
22. okt 2007 13:12
Manika kako pa bo izgledala torica? jade
22. okt 2007 16:28
Torta je izgledala nekaj posebnega, čokoladna glazura s posejanim sladkorjem z zlatimi lističi. Videla sem jo v trgovini na plakatu zraven sladkorja, sem mislila, da ima podjetje Haas, ki ta sladkor proizvaja vse novitete na spletni strani, ampak žal ne :) manika
22. okt 2007 18:39
Drži, da je zlato že vrsto let zelo popularno v kulinariki. V dvorcu Zemono so že pred leti stregli npr. ajdovo kašo z zlatimi lističi.... Menda zlato dobro vpliva na zdravje. No, ja malo manj pa na denarnico, vsaj po moji presoji... ssilva
22. okt 2007 18:56
Aja, kaj pa zlato počne tako dobrega v našem telesu, da je posledica dober vpliv na zdravje?
rimljanka
22. okt 2007 21:15
Najbrž se počutiš carsko?!!!!!!! Lumpica
23. okt 2007 18:23
Sladkorčka žal ni več, tako, da se bo kar nekaj slovencev počutilo carsko :))) Če bom še v kratkem šla po nakupih čez mejo sporočim. manika
23. okt 2007 19:18
Manika, kje v Celiovcu pa si kupila sladkor z lističi? Jaz sem pred časom videla samo vrečkice sladkorja (kot vanilij sladkor) z zlatimi in srebrnimi sladkorčki - pač v debelini sladkorja, nikakor pa niso bili lističi. Bi pa te lističe nabavila, ker v kratkem bodoča sorodnica (beri: sinova tašča) praznuje abrahama, pa bi mi taki lističi prav prišli pri dekoraciji sladkarij.
LP
kača
23. okt 2007 20:52
Ta sladkor sem čisto naključno našla med materiali za dekoracijo v trgovini Merkur (podobna, kot pri nas špar) v nakupovalnem centru Südpark. Pakiran je v podobnih vrečkicah, kot vanilij sladkor in vsebuje kristalni sladkor v katerem so primešani lističi. manika
8. nov 2007 18:54
Zdaj ne vem, ali govorite o pravem pravcatem zlatu,...ker se spomnim, da sem že večkrat slišala, da je zlato pravzaprav strupeno za naše telo...bom še enkrat preverila... Pulpe
8. nov 2007 19:07
Ja, okej res sem presenečena, da v majhnih količinah ni škodljivo. Spomnim pa se, da je bilo v modi, da so kralji svoje dvorne norčke prelepili z zlatimi lističi in so ti siromaki od zastrupitve umrli... PulpeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jugoslovenka
Pirin kruh s semeni