Pri svojih 22ih letih se počutim polomljena do konca
Že nekaj dni me boli v križu, sedenje skoraj odpade, najlažje še stojim. Prej nisem nikoli delala posebnih vaj za hrbtenico, ker nikoli nisem imela nobenih težav (zrasla normalno hitro, precej dobra drža, pa tudi rekreiram se kolikorseda pogosto), zdaj bo pa očitno potrebno začeti.
Me pa moti, ker zelo težko najde človek kakšne prave "terapevtske" vaje za hrbet. Vsebine na internetu (na kakšnih straneh privat fizioterapij ali športnih terapevtov) so seveda plačljive, pri zdravniku pa dobiš en A4 z nekaj narisanimi pozami in to je to.
Ali pozna kdo kakšno dobro knjigo na to temo?
Kaj menite, ali eliptični trenažerji obremenjujejo sklepe (kolena) in hrbtenico ali ne? Nekako se mi informacija iz letaka (reklame), kjer trdijo, da ne, ne zdi najbolj verodostojna...
Če ima kdo kakšen dober nasvet, bo zelo dobrodošel. Lahko tudi tako "nasplošno". Včasih se mi zdi, da imam kar težavo sploh najti čas za redno rekreacijo in jezna sem nase, da me mora takole telo opozoriti na težave (čeprav mislim, da to ni le utrujenost od sedenja ali podobno, je kar prava bolečina...). Kako pa vi najdete čas zase in za rekreacijo?
LP
Katja
KetyP