19. okt 2007 12:23
katra55 je napisal/a: |
Jaz se ne strinjam s tem, da bi homoseksualci lahko posvojili otroke. Glede umetnih oploditev pa se strinjam s Cilo. Menim da taka zveza ni primerna za vzgojo otroka, saj otrok potrebuje mamo in očeta in ne dve mami ali dva očeta. Preveč heteroseksualnih parov čaka na posvojitev in na umetno oploditev, da bi ta privilegij lahko pripadel homoseksualcem. |
Presneto, ko berem taka sporočila, dobim občutek, kot da so homoseksualci druga - manjvredna rasa...
Sicer pa če smo pri naravi - ali je naravno, da par (heteroseksualen), ki ne more imeti otrok, umetno oplodijo? Ali je naravno vstavljanje prsnih (ali drugih) vsadkov? Ali je naravno, da nekomu, ki leži na smrtni postelji, presadimo srce druge osebe? Ali je naravno, da presadijo celo umetno srce (kar se je že zgodilo) ali kakšen drug umetno narejen organ (kar nameravajo v prihodnosti)?
Nekaj dni nazaj sem gledala dokumentarec o presaditvi umetnih organov in se nam v prihodnosti obeta, da se bo dalo skoraj vsak organ narediti umeten in ga namestiti v človekovo telo. Pojavlja se vprašanje, do kakšne mere se bo izkoriščala zmogljivost teh organov - npr. vsak si bo lahko zamenjal zmogljivejše srce, če s svojim ne bo zadovoljen - predstavljajte si, kako bi to vplivalo pri npr. atletiki.... Ali je to naravno?
Pa glede stroškov in državne blagajne...ali je sprejemljivo, da se plačuje bolniška osebam, ki v resnici sploh niso bolne? Kaj pa zdravljenje osebe, ki je s povzročitvijo prometne nesreče povzročila smrt ali invalidnost drugih ljudi - ali lahko tudi tu rečemo, da bi za ta denar lahko pomagali več "nedolžnim"? Kaj pa socialne podpore ljudem, ki so sposobne za delo, ampak ne želijo delati in si ne iščejo zaposlitve? Kaj pa ves denar, ki ga porabi vlada (ali pač državni aparat kakorkoli) za njihovo opremo, obiske, avtomobile, svečana kosila, ko gostijo kao pomembneže (vrednost takega kosila za eno osebo bi omogočilo preživetje družini cel mesec), namestitve teh pomembnežev v hotelu (ena nočnina bi eni družini omogočila najemnino za najmanj en mesec) in podobno, ne bom naštevala naprej.
Pa glede otrok, ki jih sošolci kruto sprejmejo zaradi drugačnosti - ne bom dolgovezila, ampak ali imajo lahko grdi, debeli, revni ali pa pripadniki druge rase ali vere sploh otroke? Pa bolj konkretno - ali se lahko takim parom(heteroseksualnim) omogoči posvojitev ali umetno oploditev? Saj tudi ti otroci prej ali slej doživijo kakšno grenko na račun svojih staršev...
To ni moje mnenje na to temo ali moje mnenje o homoseksualcih. To so samo moja razmišljanja ob tej temi...
matilda