Nastanek mehurja

NiNcHiKa  

član od: 2.6.2006

sporočila: 54

tema odprta - 17. okt 2007 18:54 | ogledi: 1.364 | odgovori: 3

lep pozdrav

zopet se obračam na vas z nekulinaričnim vprašanjem. včeraj sem bila na odstranjevanju bradavice s tekočim dušikom. vse je bilo lepo in prav dokler mi ni prst na roki na kateri mi je zdravnica odstravnjevala začel otekati. prst me je tako bolel da ga nisem mogla ne iztegniti ne skrčiti, ker je močno otekel. čez kakšni 2 uri pa se je pojavil zelo velik mehur. danes je še vedno oteklo in mehur še vedno ostaja :(. zdaj pa me zanima ali naj ta mehur prepiknem ali pustim pri miru ? ena zdravnica mi je rekla da ga naj prepikem ena pa da naj pustim primeru, da se prepikne sam in na mesto dajem samo obkladke z fiziološko raztopino. zdaj pa sem v dilemi.

NiNcHiKa

gaja 1  

član od: 29.12.2006

sporočila: 378

17. okt 2007 19:13

Jaz sem pred leti dala odstraniti bredavice na podplatu s tekočim dušikom. Mehur se bo sam predrl ko bo zrel oz če se prav spomnim, ko bo uničil bredavico, ki jo obdaja. Vem pa da boli ko sam vrag. Pri meni je poseg uspel. Upam, da bo pri tebi tudi. LP gaja 1

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

17. okt 2007 19:17

Mojemu sinu so jih odstranjevali letos poleti. Dermatolog je rekel, da je popolnoma vseeno ali bomo mehur predrli ali ne, sčasoma se bo sam. Mi smo ga pustili na miru in se je res predrl čez dva dneva. Potem je bradavica postala res grda, sčasoma pa odpadla. Zdravnik nas je opozoril, da bo lahko nadloga odpravljena po enkratnem tretmaju ali pa šele po štirih do petih. Na srečo je bilo enkrat dovolj, ker po besedah sina prva dva dneva res boli. Je bila pa ta sreča, da je bilo to poleti in je bil vsak dan v bazenu, na pol posušena bradavica se je v vodi zmehčala in lepega dne kar odpadla. Niti opazil ni kdaj. Priporočam ti torej, da zadevo kar pustiš na miru - itak se bo sam mehur predrl, verjetno ga boš pa kar sama ponesreči - ko boš ob kaj zadela ali kaj podobnega. Issi

NiNcHiKa  

član od: 2.6.2006

sporočila: 54

17. okt 2007 20:32

hvala vsem za odgovore. bom pustila pri miru in kar bo pa bo :) pustimo se presenetiti :) NiNcHiKa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti