Trajna

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

18. okt 2007 8:08

Saj ni važno če kao ni moderna. Kaj pa je danes moderno? Vse po moje, če si oblečen v vrečo od krompirja je tudi moderno. Skratka, pojdi k frizerju in se s frizerko posvetuj, kakšne kodre ti priporoča. Jih je pa treba potem negovati z nekimi preparati, itd. Meni so skodrani lasje najlepši od dolgih las, da nisi potem res "ovca stajl". Jelenckova

tanya017  

član od: 16.2.2007

sporočila: 216

18. okt 2007 8:29

Kodri so spet v modi.Meni je frizerka naredila pred tremi meseci najnovejšo varianto trajne,ki ima precej blage preparate,malce drugačen-enostavnejši način dela,trajna pa naj bi držala cca dva meseca.No,meni je držala skoraj tri.Potem se lasje postavijo v prvotno stanje.Sem bila zelo zadovoljna,tako da bom v kratkem ponovila.Aja,pa še cena je precej nižja od klasične trajne. tanya017

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. okt 2007 9:38

Meni je ob naslovu tega topica padel na misel tisti nepozabni prizor iz filma Petrijin venac (mislim, da je štos od Dese nastal tudi na tej osnovi), ko po koncu II. svetovne vojne Pavle Vujsić najde prestrašeno Petrijo (Mirjana Karanović) in je iz ene ultramoravske zabiti pripelje v malo manjšo zabit in jo pelje k frizerju. In tisti fenomenalni prestrašeni izraz Karanovićeve, ko ji strižejo lase in potem kultno vprašanje frizerja, namenjeno Vujsiću: Jel" oćeš trajnu da ji pravim? In reče Vujsić: Trajno, što trajnije.... Glede trajne (što trajnije...) - če bi rada imela kodre, lepo k frizerju. Kaj bi me ženske brez frizerja! Ukvarjajo se z nami, poslušajo naše na trenutke nepovezano govorjenje, trudijo se, da bi bile lepše in da bi odšle zadovoljne in da bi se vrnile....Danes je ponudba že kar široka in poskuša odgovoarjati na vse možne ženske nečimrnosti glede barve, dolžine, volumna ...in če bi rada imela kodre, pojdi lepo k frizerju. Če ti ne bo všeč, ti jih bodo čez nekaj časa tako ali tako zravnali. Če se bodo lasje morebiti poškodovali in se jih z masko ne bo dalo popraviti, jih bodo postrigli in če bodo prekratki, bodo naredili ekstenzije....v vsakem primeru pa nič ne bo trajno in prav je tako. Vendelina jr.

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

18. okt 2007 10:25

Tudi meni se zopet lušta trajne - ampak bom počakala do poletja, ker prav noro izgledajo naravno posušeni dolgi kodrasti lasje. Da ni v modi - ah, dajte no. Vsaka dobra - ampak res dobra, manekenka ima kodraste lase, je pa res, da njej to počnejo drugi - meni se pač ne da vsako jutro navijati lase. Poleti pa jih le skuštraš s prsti in si cool. Mislim pa, da danes to obvladajo nekoliko starejše frizerke. Sem eno mlado vprašala glede trajne pa je kr malo panično pogledala in rekla, "da ne bi ona tega delala". Ti kar pogumno, vedi pa, da ti ti kodrčki oz. valovčki kar dobro skrajšajo lase, da ne boš potem res kot ovčka ;) lp, vanjatajnsek Sporočilo je spremenil(a) vanjatajnsek dne 18. okt 2007 10:26:14

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 757

18. okt 2007 12:17

Mi gre kar na smeh, ko berem tole. Imam naravno skodrane lase, v skoraj neomejenih količinah . In to bogastvo (kot nekateri pravijo, ko naju vidijo) je po meni podedovala tudi hčerka. Vam povem, da tudi ni tako sanjsko, kot je videti na prvi pogled. Izbor frizur je precej okleščen. Lasje so zelo suhi, tako da ves čas nekaj na nanašava nanje, da so mehki, da se ne cepijo preveč .... Že kar nekaj let se drživa frizerke, ki je pogruntala, kako naj naju postriže, da bo kaj zgledalo tudi potem, ko so lasje posušeni. Pa, da ne omenjam, da sem včasih vedno zbirala frizure, za katere je frizerka rekla, da za tako frizuro je pa treba imeti ravne lase. barbara9

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

18. okt 2007 14:04

Trajna res ponovno prihaja v modo. Tudi frizerka, ki je zelo na tekočem,  je to potrdila. Seveda v drugačni verziji in z drugačnimi preparati kot nekoč.

Jaz imam tanke in goste lase, po naravi čisto ravne kot špagete. Nobeno navijanje ali oblikovanje s krtačo ne pomaga, čez par ur so zopet ravni. Frizerka mi naredi čisto rahlo trajno, takšno za volumen, ki se je praktično ne opazi, le lasje so bolj ubogljivi ko jih s prsti ali krtačo oblikujem navzven ali navznoter. Seveda so lasje bolj kratki kot dolgi.

Priporočam ti, če si res tako želiš kodre, da se odpraviš k frizerki, ki je "preverjeno" dobra in ti bo znala strokovno svetovati, ker v nasprotnem zna bit, da ne bo nastalo tisto, kar si pričakovala. Mislim, da je taka trajna, da bodo kodri izgledali naravni, kar zahtevna stvar. 

Pa pogumno, če si prepričana, da bi kodre res rada imela.

emily

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

18. okt 2007 16:22

hvala za spodbudo :) tanya017, kje pa si bila ti pri frizerju??? bom sporočila če bom "ovčka", hehe lep pozdravček vsem!! mala zelena

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 757

18. okt 2007 18:15

Da ne boš kot "ovčka", res računaj na to, da skodrani lasje precej "skupaj skočijo", naj te ne postrižejo preveč. Pa fletne kodrčke naj ti naredijo! barbara9

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

19. okt 2007 18:37

Še enkrat jaz... Sem bila pri frizerju ... nobenih kodrčkov ne bo... So rekli do imam preveč mehke lase in da ne bi izgledalo niti približno tako kot sem si jaz zamislila (v stilu Beyonce, bedasto, sej vem...) Potem sem šla pač v najbližjo trgovino po tavelko čokolado, za tolažbo... pa nazaj k neuspešnim borbam z navijalkami ;) še enkrat hvala vsem mala zelena

ADRIJANAM  

član od: 15.10.2006

sporočila: 212

19. okt 2007 19:51

Moja prijateljica ima zelo mehke in tanke lase, pred leti pa se je odločila za trajno, da bi njeni lasje zgledali bolj polni, seveda ji je frizerka trajno naredila, po nekaj urah pa so se ji lasje zravnali. Bila je zelo razočarana.Tako da ima tvoja frizerka verjetno prav. Adrijanam

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti