Mene pa zanima,kako in s čim čistite aluminijaste okenske žaluzije? Karkoli sem do zdaj poskušala - rezultat je bil, da se je šele potem videlo,kako zelo so umazane. Lepo prosim za nsavete.
Lp. Rosie
rosie
Mene pa zanima,kako in s čim čistite aluminijaste okenske žaluzije? Karkoli sem do zdaj poskušala - rezultat je bil, da se je šele potem videlo,kako zelo so umazane. Lepo prosim za nsavete.
Lp. Rosie
rosie
17. okt 2007 16:18
pozdravljena. danes jih bom čistila..... po nasvetu sosede in sicer z razmaščevalcem - najprej pošpricaš potem jih obrišeš z toplo vodo... in na koncu ponovno pošpricaš s čistilom za okna. in potem obrišeš do suhega... tak dela moja soseda - in moram priznati, da je mojster v teh stvareh. Pa žaluzije ima res čiste. lp eranna24
17. okt 2007 17:45
Bom sprobala tudi z to metodo.Kajti tudi meni delajo žalozije sive lase. Jaz ponavadi zbrišem prah,potem pa z viledo-jelenovo kožo.Ampak nisem preveč zadovoljna.
17. okt 2007 18:04
Eranna24 ,saj samo čistilo ni problem. Težava je v tem,da ti pri čiščenju nekako vse drsi izpod rok, rezultat pa so neenakomerno očiščene žaluzije. rosie
17. okt 2007 19:56
Poskusi z vodo in gobico Wipe it, bi moralo iti (www.wipe-it.si). Tam je tudi ekološko čistilo, za katerega priizvajalec trdi, da je posebno primerno za aluminij, ker ga ne poškoduje. Miro
17. okt 2007 21:18
Miro, tisto gobico imam in je res super! Pravkar sem z njo čistila cevi od centralne, potem ko smo prebelili stanovanje in moram reči, da je šlo brez posebnega truda - res sem navdušena! Ampak žaluzije- te mi pa res pijejo kri. Ker je tako težko obdržati jih na mestu,ko čistiš se sprehajajo sem in tja pod rokami,vrvice opletajo po svoje... Ne vem no, mogoče sem premalo dosledna in potrpežljiva.Me res zanima, kako se drugi spopadate s tem - če čistim v smeri levo - desno ali gor -dol - rezultat so zmeraj nepopolno očiščene žaluzije. rosieKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mini čokoladni hlebčki
Špageti s paradižnikovo omako in baziliko