17. okt 2007 17:04
Moja zgodba je podobna kot jo je opisala Kletka. Mami mi je umrla na zacetku 2. razreda,to je bilo pred 29imi leti. Dve leti je trpela za rakom, vecinoma je bila po bolnicah, domov je prihajala ob vikendih, spomnim se,kako smo morali biti otroci tiho, da je pocivala, jaz pa bi takrat naredila vse, samo , da sem bila lahko v njeni blizini. Spomnim se njenih krhkih rok, ki so me bozale in objemale, spomnim se, da mi dovolila, da sem razcesala njeni lasulji. In vsak petek, ko sem prisla iz sole, sem za ograjo na dvoriscu cakala resilca, da jo pripelje domov. Tisti petek pa ni bilo tako, v resilcu se je pripeljal samo oce (ki je delal svojcas na Resevalni postaji), se danes se spomnim kako izstopi iz avta, me vzame v narocje in rece: Vida, mami je sla v nebesa,med zvezde. Meni pa se je v trenutku podrl svet .Nekako se mi je uspelo izviti iz njegovih rok, stekla sem v svojo sobo , se zaklenila, jokala, kricala, nikogar nisem pustila blizu. Razmisljala sem samo o tem, kaksna krivica se mi je zgodila, kar nekdo mi je vzel mamo. Brat je na to gledal drugace, bil je 14 let starejsi od mene. In ko sem zaspala, je oce prisel po lojtri v sobo (okno je bilo odprto). Na pogrebu so moje sosolke in sosolci stali v vrsti za nageljckom v roki. In potem , vsi so me tolazili, a potolazit me ni mogel nihce. Sosolke in sosolci so imeli oba starsa, jaz pa ne. In to mi nekako dolgo ni slo v racun. Brat se leto po mamini smrti porocil in odselil. Hvala Bogu sva z ocetom zivela slozno, skrbel je zame, me pripeljal do kruha, za kar sem mu najbolj hvalezna. Zal pa je tudi oce ze pokojni. V teh dneh bo minilo 7 let odkar smo se poslovili tudi od njega. Trpel je za hudo boleznijo , se boril dolga leta, a na koncu ga je bolezen premagala. Kaj vem, resil se je trpljenja, a bolecina ostaja. Pogresam ga se vedno, tako kot pogresam mamo po vseh teh dolgih letih. Ko postojim ob njunem grobu, premisljujem o tem, kako lepo je, ce clovek veruje in ima upanje, da se tudi na onem svetu spet sreca s svojimi najblizjimi. vida70