Ne vem, če sem točno napisala, a dobila sem dva gomolja, ki naj bi bila pasternak (kot zelo zelo velika korenina peteršilja).
Zdaj pa zbiram ideje, kaj naj z njima naredim.
Ne vem, če sem točno napisala, a dobila sem dva gomolja, ki naj bi bila pasternak (kot zelo zelo velika korenina peteršilja).
Zdaj pa zbiram ideje, kaj naj z njima naredim.
16. okt 2007 1:10
Pastinak je stara vrtna rastlina; po okusu nekje med zeleno, peteršiljem in korenjem. Tako ga tudi uporabljamo; pri nas ga imamo najraje v omaki z dušeno govedino, lahko pa tudi samega, skuhanega in zabeljenega z drobtinicami na maslu...
Nasja
16. okt 2007 8:54
Nasja, kako pa pripraviš omako? Verjetno podušiš in s podmetom?
16. okt 2007 9:12
Mene pastinak nekoliko spominja na krompir, ker je precej moknat. Narežem ga na kolobarje, skuham in zabelim z maslom ter dodam začimbe. Ponavadi ga kuham kar skupaj s korenjem. Kozmeja
16. okt 2007 20:11
Ja, govedino opražimo na maščobi, nato na isti maščobi še pastinak in mogoče kaj zelene, korenja, čebule; zalijemo z vodo in kuhamo govedino do mehkega - tako imamo radi -Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Tajski rdeči curry
Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada