16. dec 2007 11:44
Samo zamenjaš namesto navadnega sladkorja. Kot je rekla Aki, se ščasoma navadiš in dobiš občutek. lidka
16. dec 2007 11:44
Samo zamenjaš namesto navadnega sladkorja. Kot je rekla Aki, se ščasoma navadiš in dobiš občutek. lidka
21. feb 2008 8:46
Mene pa zanima, kakšna je razlika med navadnim sladkorjem in fruktozo? Vem, da fruktozo najdemo v sadju, medu, zelenjavi in je naraven sladkor, medtem ko je navadni sladkor pridelan in je sestavljen iz glukoze in fruktoze. Zanima pa me, zakaj je fruktoza bolj zdrava in jo bolj priporočajo, npr. predvsem pri GI dieti (GI-glikemični indeks) in sladkornih bolnikih? Ali gre za različno presnovo? Ali nima fruktoza več kalorij kot navadni sladkor? Hvala.
21. feb 2008 12:14
Fruktoza ima nižji glikemični indeks kot navaden sladkor kar pomeni, da ne poviša krvnega sladkorja tako kot beli. Po kalorijah pa sta enaka. mufin
16. apr 2012 21:56
Mene pa zanima, če se fruktozni sladkor kaj drugače obnaša ob stiku z želatino? Kaj pa tičino (to je najbrž neumno vpr, ker je fuktorni sladkor v tičini, pa vseeno)? Ima katera kakšno izkušnjo?
cukrpekrca
16. apr 2012 22:46
cukrpekrca je napisal/a: |
......ker je fuktorni sladkor v tičini, pa vseeno)? Ima katera kakšno izkušnjo?
|
Srčkano . Na žalost pa nimam nobenih izkušenj - ne s tem, ne z onim, ki si ga imela v mislih .
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pistacijeve rolice
Skutna pita