Spet potrebujem pomoč,pridelala sem zelo lep rdeč radič,ampak je zelooo grenak.Ko sem ga včeraj poskusila v solati je bilo to nemogoče za pojesti.
Svetujte mi kako se znebim te grenkobe?
Anita
Spet potrebujem pomoč,pridelala sem zelo lep rdeč radič,ampak je zelooo grenak.Ko sem ga včeraj poskusila v solati je bilo to nemogoče za pojesti.
Svetujte mi kako se znebim te grenkobe?
Anita
15. okt 2007 8:51
Tega sem tudi jaz hotla vprašati,res je da možu odgovarja tudi grenek,samo nama ostalima pa ne.LP. golubić
15. okt 2007 8:51
Če je radič grenak, ga za kakšne pol ure namoči v vodi. Ponavadi pomaga. Blanchy
15. okt 2007 9:00
mi ga ponavadi naredimo s kuhanim krompirjem pa je malo manj grenek. Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k
15. okt 2007 9:01
Jaz ga prvič operem v mlačni vodi in popolnoma zgubi grenkobo. Naprej pa v mrzli vodi. barbara9
15. okt 2007 9:07
ksenjako je napisal/a: |
mi ga ponavadi naredimo s kuhanim krompirjem pa je malo manj grenek. Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k |
15. okt 2007 10:19
Na drobno ga narežem, skoraj tako drobno kot zelje, potem pa pripravim s česnom, in jajcem, včasih tudi s fižolom. Se mi zdi, da se ob česnu, pa čeprav samo 1 debelejši strok za 4 osebe, grenkoba nekako izgubi. Včasih ga seveda naredim tudi s toplim krompirjem, na enak način, kot regrat.
Žal pa z izgubo grenkobe izgubi tudi veliko za telo zelo koristnih grenčin, z rezanjem pa tudi vitaminov, a kaj se če. Včasih si izberemo zdravje, drugič okus.
Cila
15. okt 2007 10:24
Posaditi je potrebno sorto, ki ni grenka: Štrucar, pala rossa..... Ko ga trebimo srednji beli del lista zavržemo, tam ni nobenih vitaminov je pa malo grenkobe. nasha
15. okt 2007 11:31
Jaz pa sem nekje prebrala, da ga namočimo v vodi, ki smo ji dodali pecolni prašek. Sicer pa so grenčine v radiču zdravilne. dixi
15. okt 2007 12:14
Sigurno pomaga pranje v topli vodi, potem pa ga pripraviš z vročim krompirjem in česnom. Drugače pa ga jaz obožujem- bolj, ko je grenak, boljši je. Za moj okus. fresh
15. okt 2007 12:51
Mene grenčina ne moti. Celo moja 2 leti stara hčerka ga je sposobna vsak dan pojesti celo skledico, ji je tako všeč. In zdaj, ko je sezona, je skoraj vsak dan na mizi... Saj veste, da se z vitamini pripravimo na zimo. Perem ga pa toliko, kolikor je nujno potrebno, nikoli ga ne namakam.
Ponudim ga s koruzo, naslednjič s fižolom, samega, za vikend morda s krompirjem...
lidkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Šahovnica
Domači Ferrero Rocher