Teniški komolec

masa  

član od: 17.9.2003

sporočila: 7

tema odprta - 11. okt 2007 8:11 | ogledi: 5.709 | odgovori: 7

Že dve leti imam bolečine v desnem komovcu.Fizijoterapij ne pomaga prav dosti .

Dobila sem tudi blokado dvakrat .Po zadnji pa se mi je pojavila alergija.Prosim za vaše izkušnje.

lp

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

11. okt 2007 8:25

izkušnje česa? lahko malo bolj natančno? nektarina

masa  

11. okt 2007 9:49

Izkušnje bolečin v komovcu.Mnenje ortopeda -z operacijo bomo še malo počakali v službi naj omejim dvigovanje z desno roko.Delam v trgovini kjer to ni mogoče. lp

ajetam  

član od: 28.6.2004

sporočila: 272

11. okt 2007 12:37

Lahko ti posredujem izkušnjo mojega sodelavca, ki je dalj časa imel bolečine v komolcu. Njegovi ženi je sodelavka svetovala obkladke iz zelja. Čeprav na začetku tega sploh ni resno jemal, je zaradi bolečin le preizkusil in stanje se je bistveno izboljšalo. Liste svežega zelja nekoliko pregneti, zvij, nato pa jih položi na komolec in preko tega ovij povoj ali kaj podobnega. Najboljše je ponoči, saj je čez dan lahko moteče.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

11. okt 2007 12:53

Ja, drži s tem, da liste zelja daš v hladilnik, na komolcu pa daš list zelja dokler se ne segreje, nato daš ponovno v hladilnik, običajno kupim celo glavo in vse liste dam hladiti, tako da ko se list segreje vzamem drugega iz hladilnika. Pomaga tudi za zvine, preizkušeno. lp Anamarija

emily  

član od: 11.6.2007

sporočila: 432

11. okt 2007 16:03

Jaz imam tudi že nekaj let težave z bolečinami v komolcih. Imela sem že razne terapije, pa ni vse skupaj nič pomagalo. Blokade sem odklonila. Ko so bile bolečine močnejše, sem morala pač malo popaziti, da nisem delala težjih del in jih obremenjevala. Če tega ne moreš zaradi narave dela, je seveda problem. Potem sem si kupila komolčnike, ker sem pogruntala, da mi pomaga, če so komolci na toplem. Ti komolčniki so narejeni tako, da vračajo temperaturo telesu in stanje se mi je kmalu izboljšalo ter bolečine ponehale. Sedaj v tem času, ko  so temperature nižje, so se zopet pojavile in komolčniki so zopet gor, če se le da, vedno, tudi ponoči. 

Če te zanima kaj v zvezi s temi komolčniki, mi lahko pišeš za ZP.

lep dan  

emily

žabica  

član od: 27.4.2006

sporočila: 33

11. okt 2007 19:31

Pa je postavljena diagnoza sigurno teniški komolec? Kolikor je meni znano je s to težavo tako, da je zdravstveno dokazano, da sama izzveni nekje v dveh letih - ne glede na to ali jo zdravimo ali ne. Fizioterapija pa le lajša bolečine v obdobju poslabšanja. Je pa res, da ne zadostuje samo tistih 10 obiskov pri fizioterapevtu, ampak je potrebno z naučeno vadbo nadaljevati tudi doma. V poštev pride tudi hlajenje komolca z ledenimi obkladki. žabica Sporočilo je spremenil(a) žabica dne 11. okt 2007 19:31:32

masa  

11. okt 2007 20:26

po mnenju ortopeda je sigurno teniški komolec.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti