12. okt 2007 8:42
Prej sem imela odzračevalnega, zdaj imam kondenzacijskega. Vsak ima svoje prednosti in slabosti, oz, če imaš možnost dobrega odzračevanja, ni z njim nič narobe. Odpade praznjenje posode z vodo, poraba elektrike pa je za caa 10% nižja. Mene pri kondenzacijskem moti, ker ga imam v malem prostoru se ta prekomerno segreva.
Eni proizvajalci deklarirajo 5, drugi 6 kg. Potem pa pogledaš prostornino bobna, je pa skoraj enaka, zato se mi zdi ta podatek malo zavajajoč. Če ima en boben 206, drugi pa 212 litrov, ne more biti take razlike.
Važno je, da ima elektronsko nastavitev vlažnosti in ne časovno nastavitev, ker pri njej je perilo enkrat prevlažno, drugič presušeno. Fino je, če ima zamik sušenja, da sušiš ponoči, ko je cenejši tok - seveda, če imate dvotarifno elektriko. Če si kje v bloku, to tudi odpade, ker je stroj precej glasen in bi motil sosede.
Ponavadi so razred C, imajo pa že B in A, vendar so še enkrat dražji, poraba pa malo čez 2KW. So pa sušilci stroji, ki se precej manj kvarijo kot pralni ali pomivalni.