25. jul 2014 18:16
Draga Mammamia.
Imam predlog. Vseh 100 družin iz bloka se zmenite in najamite vrt, pa ga skupaj obdelujte. Okrog mest je še polno zemlje, pa še po netu ne boste tolko kopali, ampak boste nalakirane nohtke pomazali in polomili v zdravi slovenski zemljici...
Draga Rimljanka.
V osnovni šoli sem bila prisotna pri pouku, tako da o nastanku zemlje in bitij na njej vem kaj malega in ne rabim guruja da bi mi to povedal.
Manjši kmet JE masovna pridelava. Samo primer; Še pred nekaj leti so govorili, da kaki nima škodljivcev, in da jih ni potrebno škropiti. Ja, bilo je tako, dokler niso začeli ustvarjati nasadov (pazi, ga še ni velikega v Sloveniji, pa tudi ne v sosednjih državah). Velike skupine iste vrste povzročajo (pazi, bakterije in podobno) odlične pogoje za razvoj bolezni in škodljivcev. Sedaj imamo tudi v kakiju ČRVE. V trgovini seveda jih ni. Tisti so "obdelani" po pravilih...
Pa tudi vsi "bio" kmetje, kateri imajo večje nasade, se s tem spopadajo na zelo vprašljive načine.
V bistvu, nisem hotela sprožiti neke polemike. Hotela sem samo povedati, da se selite iz ene teme v drugo že od cca leta 2011, ne povežete pa vsega skupaj v eno celoto. S tem se ubadate kakor naši politiki. Brez fokusiranega cilja. Cilj naj bi bil boljša prihodnost ZA VSE. Ste se pripravljeni odreči vsemu udobju in začeti živeti na naraven način? Se malo bolj pretegnit (pa ne samo s športanjem čez vikend) in naredit pravo stvar, se upreti multinacionalkam in rečt; NE RABIMO VAS! Se povezati s sosedom in mu predlagat, da posadita par gredic... Pa še marsikaj se bi našlo.
Pa imejte se skrajno lepo
leluur