Slaba prekrvavitev

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 556

tema odprta - 8. okt 2007 10:05 | ogledi: 6.722 | odgovori: 4

Zanima me kaj je priporočljivo jesti,da se ti izboljša prekrvavitev.Mama ima slabo,vedno jo zebe,pritisk pa visok.Rada bi ji pomagala vsaj z nasveti ,saj živimo daleč narazen.

chappy

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. okt 2007 10:49

Zgolj s hrano se nobena prekrvavitev ne izboljša. Kvečjemu se lahko poslabša, če človek je take stvari, ki dajo svoj prispevek k poapnenju žil, pa k slabši presnovi itd itd. Univerzalno koristna hrana (recimo, da najmanj škodi) je mediteranska. Se mi pa zdi, da bi morala gospa predvsem nekaj narediti v smislu celovitega delovanja - hrana, gibanje (kaj ja in kaj ne), kakšna refleksna masaža (tisti čohalnik za podplate je prava stvar) stopal bi prav prišla, kakšna akupunktura tudi. Predvsem pa je vprašanje, če je gospa dojemljiva za nasvete. Včasih znajo biti mame malce trmaste. Vendelina jr.

Zvezdana  

član od: 20.1.2003

sporočila: 118

8. okt 2007 11:37

Veliko gibanja, primerno je kolesarjenje, plavanje,hoja.Znizat sprejem sladkorja,soli in mascob.Hrana, ki pomaga-paprika,cesen,cebula,fenikl,redkva-to vse pomaga znizat holesterol in mascobe v krvi.Potem pa se soja,sveze sadje/vit.C/,zelje, ohrot,brokoli,repa,koruza,krompir,spinaca/Zn/ . LP

kordelina  

član od: 21.11.2005

sporočila: 223

8. okt 2007 12:07

Pomaga hladno vroče kombiniranje prhanja. Tudi jaz imam pozimi težave saj imam skoz mrzle noge. Pod tušem stuširaš noge najprej pod hladno potem pod vročo vodo in ponoviš. Za noge si večkrat naredim vročo kopel, ko gledam tv lepo namakam nogice v vroči dišeči kopeli. Pa telovadba, sobno kolo, jaz telovadim po programu Denise Austin, se kar fajn ogrejem. Zelo pomaga tudi masaža, naprosim fanta da me zmasira z oljem, noge predvsem podplate si večkrat sama zmasiram. Mamici lahko kupiš dišečo masažno olje pa ji zmasiraš hrbet, ti bo hvaležna. Sem prepričana da bo kaj od tega pomagalo, ali pa kar vse. Lep pozdrav! kordelina

kordelina  

član od: 21.11.2005

sporočila: 223

8. okt 2007 12:10

Komaj sedaj sem ugotovila da ti sprašuješ le po hrani, malce bolj pikantna hrana pomaga, ni pa priporočljivo veliko soli. Seveda pa skoraj vso sadje in zelenjava izboljša prebavo in s tem tudi prekrvavitev. kordelina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti