8. okt 2007 11:56
Jaz sem bivša cvetličarka, če bi rada sama naredila aranžma ti lahko povem približno kako.
V cvetličarni (katerikoli) boš dobila zeleno gobo in ogrodje s podstavkom, v katero boš vstavila gobo, ali pa kupiš samo gobo, doma pa poiščeš posodo, najbolje glineno ni pa nujno.
gobo potopiš v vedro vode, vendar ne potiskaj naj se sama napije, sicer bo v njej ostal zrak.
Goba naj gleda 2cm nad posodo, sama jo lepo obrežeš z nožem. Greš na mamin ali babičin vrt (tudi sosedov;) pa pogledaš če je kakšna krizantema kje ali pa druge rožice, pa zelenje kot je lovorikovec, smreka, pušpan je zelo obstojen....
Prvo narediš osnovo iz zelenja, določiš linije, pa ali bo aranžma pokončen ali ležeč...
V sredino zapičiš višje rože, vsako rožo podrežeš z ostrim nožem, poševni rez da bo lahko čimveč pila vodo.
Najbolje je uporabiti največ 3 različne barve.
Da ne bodo linije preveč stroge si pomagaš s travicami.
V gozdu boš našla storže in različne plodove, ki jih lahko uporabiš. Tudi suhe rože so super. Nekatere nezanimive suhe rože ki jih najdeš v naravi lahko pošprejaš in bodo zelo lepe.
Če boš delala samo s suhim cvetjem kupi gobo ki je za suho cvetje, jaz pa običajno kar kupim tisto ki se potopi, saj vedno uporabim sveže zelenje. Za prvi november pa naredim aranžma iz suhega cvetja in svežega zelenja, dodam pa nekaj svežega cvetja, ki ga kasneje odstranim, ostane še samo suho in lahko dolgo časa pustim na pokopališču.
Tukaj si lahko pogledaš aranžma ki sem ga naredila za poroko, aranžma za pred mladoporočenca
http://kordelina.moj-album.com/ , pod dekoracije.
Ti lahko narediš podobno osnovo- linije, le da narediš večji aranžma in iz drugega cvetja.
Če želiš kaj vprašati lahko pišeš na
kordelina@gmail.com
Lep pozdrav!
kordelina