nedolgo
tega sem bila na neki prireditvi,kjer so prodajali tudi razlicne vrste
Blizajo se namrec prazniki i
Hvala i
lucka52
nedolgo
tega sem bila na neki prireditvi,kjer so prodajali tudi razlicne vrste
Blizajo se namrec prazniki i
Hvala i
lucka52
6. okt 2007 17:33
Kaj pa tole iz baze? Po moje je to to. http://kulinarika.net/recept.asp?ID=2100 Vrana
6. okt 2007 18:06
sem ze tudi sama iskala po bazi in nasla ta recept, vendar mislim, da zgornja plast ni bila iz ajdove moke-bila je temna, skoraj cokoladne barve-, kruh ni bil zvit kot potica,ampak enostavno ena plast vrh druge.Kaj in kako, pa nimam pojma,ampak povem vam da je bil zelo dober in zelo lep-okus pa kot cisto navaden kruh.Ali bi se dalo " scoprati" kaj takega?Prosim za kaksen nasvet,ce ze ne odkrijemo recepta! lucka52
6. okt 2007 18:13
Čisto možno je, da je ta kruh imel med sestavinami barvila in ojačevalca okusov. Ker tega nimaš, boš to težko scoprala. Jaz pisan kruh naredim tako, da zamesim koruzni, ržen in bel hlebček, vsakega posebej. Ko so že 1x vzhajani pa jih dam skupaj in na hitro prehnetem, oblikujem in dam na pekač še 1x vzhajat. Potem pa v pečico z njim. Kruh je zelo lep in tudi zelo dober. lp Vesna
6. okt 2007 19:00
Jaz sem kupila v Hoferju neko zmes za kruh,ki je bila barve čokolade.Jaz bi naredila dva testa različnih barv, položila enega na drugega, in to je to. BISERKA55
6. okt 2007 20:25
Torej zgornja plast je bil lahko ajdov, ržen, polnozrnat,... kruh, ti so vsi bolj temni. Če pa je bil prav črn, so mu dodali sipino črnilo. Vsi so pa njami;) Veri
6. okt 2007 21:54
Ja, Veri, vendar sipino črnilo ima zelo močan okus in bi se pravgotovo čutilo, lucka 52 , pa pravi, da ni bilo razlike v okusu, ne vem no, po moje, bo prej kakšno barvilo, kot je Reca povedala, sicer pa dobra ideja za narediti pisani kruh Anamarija
7. okt 2007 8:54
mogoče je bilo zgornje testo obarvano z melaso?
LP
cervus
15. nov 2007 18:08
Če še katero zanima - kopirano iz ONE: Tam najdete še recept za ajdov kruh, olivni kruh, kruh z bučnicami. Kristalka
15. nov 2007 18:39
Najlepsa hvala Kristalka, zagotovo bo na mizi za bozic ce ne prej! lucka
16. nov 2007 14:44
Kako bo ratalo povej, če ga bom pa jaz prej delala, ker me tudi mika, bom napisala. KristalkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sirovi napihnjenčki z dodatkom
Azijska solata s kozicami