7. okt 2007 13:08
Anja voli kogar hočeš. Tudi moj fant ga bo verjetno ( iz istega razloga kot ti) pa se zato (zaenkrat) še ne tepema. vanya
7. okt 2007 13:08
Anja voli kogar hočeš. Tudi moj fant ga bo verjetno ( iz istega razloga kot ti) pa se zato (zaenkrat) še ne tepema. vanya
7. okt 2007 15:13
saj Jelinčič ni tak slaba oseba,kot nekateri mislite.Si vsaj upa povedati marsikaj,kar si nekateri nebi upali jana
7. okt 2007 15:48
No, nekaj kandidatov sem že osebno srečala in se z njimi pogovarjala. Jelinčič je čisto v redu za kakšno zabavo, kot politik pa...Jaz sem bolj za zmerne variante, ampak tudi takšni kot on očitno morajo biti. Volivci pa izbiramo, zato smo tu. Mamamia
mamamia
8. okt 2007 10:12
Jaz grem na večerjo z meni ljubimi osebami. Pa na kosila in večerje po službeni dolžnosti, kjer ravno ne morem do popolnosti izbirati, s kom se bom družila. Tale anketa sicer indirektno sprašuje kuharje po njihovih volilnih preferencah. Tko voli, nek izvoli, pa naj klika. Jaz ne bom. To, da sem levičarka, ni nič novega. Od predsedniških kandidatov pa takole: - Dva sta bila moja soseda, ena pa zdaj živi v sosednjem stopnišču - Eden je bil predsednik časopisnega sveta, kamor sem v študentskih časih, ko sem se še ukvarjala z novinarstvom, pisala. Je bil zelo šarmanten. - Z enim sem morala po službeni dolžnosti sodelovati in je bilo čisto okej. - Dveh ne poznam. Nihče me ni povabil na večerjo. Seveda bom šla na volitve in to obakrat. A propos Jelinčiča: On nagovarja populacijo, ki "se ne upa". Populacijo, ki ima - bodisi ogromno inhibicij in ima zato občutek, da se ne more izraziti, - bodisi, da ima mentalno obzorje ožje od najožje doline in zato s ponotranjenim sovraštvom in jezo gleda na vse in vsakogar, ki zadeve malo širše pogleda, - bodisi nima bazične omike in spodobnosti in jim je fino, da se en tak "reprezentant" neomike pojavi v javnosti in potem spravlja v zadrego vsakogar, ki je oddelal manire pri mizi in mu je potem pod nivojem replicirati. In ta baza vedno voli njegovo stranko, kar seveda omogoča kakšnim štirim ljudem, da imajo službo za štiri leta, pa prispevki za socialno in penzijo tečejo. Zamisel, "da se boj kaj premaknilo"? Ha, ha. Predsedniška funkcija itak po ustavi in zakonih ni za to, "da se bo kaj premaknilo". Predsedniška funkcija je za to, da se predstavlja državo in da se kolikor toliko popravlja smer v notranji politiki, kadar se ostali akterji ne morejo dogovoriti o tem, kaj bi radi počeli. In kaj sploh pomeni tisto "da se bo kaj premaknilo"? Premika v resnici vsak sam in sicer tako, da se znajde, da se izobražuje, da poišče zakonodajo, ki mu omogoča doklade, neposredne spodbude (če se ukvarja s kmetijstvom) in da deluje v lokalni skupnosti, pa da se vključuje v neke iniciative, če misli, da je to potrebno in potem teče tek na dolge proge za to, da se pravila spreminjajo. "Da se bo kaj premaknilo" v smislu, jaz bom sedel pred tevejko in bentil in volil tistega, ki se najbolj dere, potem bo pa zame vse lepše in boljše in denarja bo več - c"mon, pa temu niti otroci ne verjamejo. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 08. okt 2007 10:25:22
8. okt 2007 11:17
Vendy, "vrei si"!
Ja, tudi na Kul obstajajo taki, ki se bolj derejo in taki, ki se manj. Kdo si pa upa in kdo ne, je pa že drugo vprašanje.
Anja
8. okt 2007 11:30
Tudi sama sem kliknila Jelinčiča, ampak izključno zaradi vprašanja: S kom bi šla na večerjo? No koga bom volila (če sploh bom) niti ni tako važno, želim pa utemeljiti moj glas na kulinariki. Z njim bi šla na večerjo zato, ker vem: - da bi se zabava, - da bi se nasmejala, - da bi se lahko zagotovo pogovarjala o vsem možnem, - da bi naročil ta pravo steklenico vina in - da bi mi lahko zaupal kak nov kuharski recept ))). V vseh ostalih kandidatih ne vidim teh kvalitet. No, to je moje mnenje kruhy
8. okt 2007 11:52
Bravo Vendelina!!!!!!! Strinjam se s tabo, kdor ima lastno pamet in jo zna uporabljati je zmagovalec v vseh pogledih. Kar pa se tiče Jelinčiča, katerega sem "obkljukala" tudi sama pa takole: Če odštejem da so našteti gospodje politiki se mi vseeno najbolj zanimiv in razgledan zdi prav g. Jelinčič, zato sem ga tudi izbrala. helgula
8. okt 2007 14:11
Glede na število glasov, ki jih je dobil g. Jelinčič sedaj samo še čakam, kdaj bom tukajle prebrala, da je bil povabljen na naslednje kulinarično srečanje .
Cila
8. okt 2007 14:16
Opa, sprožila sem vročo debato. :D Vendelina, kot sem razumela, ste proti Jelinčičevim načelom? Pa saj to ni važno, vsak naj voli, kogar hoče, seveda, čeprav ni večjega užitka, kot prepirati se s sošolcem, ki podpira Jelinčiča ... Argumenti tja, utemeljitev tam ... Zelo dobro vaja za retorične spretnosti, prav res. :) Spraševala sem pa res samo po razlogu za večerjo z njim, ne pa tega, koga boste volili, ker ravno spora nisem hotela sprožiti. LP Muffsy
8. okt 2007 14:24
Morda tudi povabilo na takšno srečanje ne bi bilo nič napačnega, saj je razgledan možakar, ki rad dobro je in se spozna na dobro kapljico. Nekateri pa bi šli z njim na večerjo samo zato, da bi ga izzivali. Res, da njegove pripombe niso vedno na mestu, toda nima dlake na jeziku, ostali kandidati pa samo obljubljajo in se delajo lepe.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci
Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike