2. sep 2007 20:10
Haj!
Imam zdaj že 15 mesečno asico. Prezgodaj rojena p vendar pravi divjak. Že od začetka je bila na umetni prehrani (aptamil), potem pa sem ji pričela dajati juho. Skuhala sem krepko domačo kokošji juho z vsemi dodatki. Pretlačila sem korenček (no, kar velik koren), malo testenin ali rezanco ali kak knedl in pojedla je do zadnje žlice.
Krompirjev pire in špinača sta tudi zakon. Kumarični ali bučkov "zos", krih s pašteto, špageti, restan krompir, pečena jajčka kar na zaseki,.....vse to že je in ima zelo rada. Banano ji dam tu in tam, rada ima breskve in jabolka narezana na krhlje.
Aptamil hrano sem pričela delati pol z vodo in pol z mlekom, da je vsaj malo boljši okus.
Drugače pa zvečer zelo rada spije kozarec toplega mleka ali kakav, da žlodček raje zaspi....
Moram pa še omeniti žgance z ocvirki in kislo smetano, mlečni riž in gris, ....vsemu temu se nikakor ne odrečemo....ha ha
v GLAVNEM: ČIM MANJ KOMPLICIRAT!
Pa s pozitivnim nastopom dajat hrano; če nimate radi nečesa, ne otroku tiščat žlico s priobčutko, da itak ne bo jedel, ker tudi vam ni všeč. Ni res, otroci povedo kaj je dobro in kaj bi še in kaj jim škodi. Le mi, odrasli, smo tolko zakomplicirani, da enostavnih sporočil več ne razumemo.
titta