4. okt 2007 18:07
sami plusi! jaz sem bila tako jezna, ko je moj stric posekal ogromen star hrast, tako lep in star in sploh ... Če ne drugega, vas zdaj PROSIM, da ga pustite. :) Sem namreč zelo velik ljubitelj dreves in kar malo trpim, če je treba kakega posekati. Dve leti nazaj sem bila kar malo skregana z domačimi, ko smo posekali čudovito magnolijo.
Odločitev je seveda vaša, ne najdem pa smisla v tem, da neko drevo posekate in posadite drugo (čeprav to pogosto počenemo, saj vem).
Listje: je pod vsakim drevesom, mi smo imeli vsako jesen rutino, da smo vse pograbili in je znalo biti prav zabavno.
Piškavi orehi: tudi čepnje so piškave, pa bom očeta zadavila, če se bo naše česšnje samo dotaknil. Glejte na to s te strani, da piškave nadomeščajo tudi dobri sladki domači orehi.
Nagnjen: obsekajte ga, če se da.
Negativen vpliv na srce: bolj težko, mama pri 73 letih še leze na Triglav, pa je imela vvaj 50 let oreh pod spalničnim oknom.
še kakšen plus? Lepo je, če so ob hiši drevesa. Starejša drevesa (vsaj zame) izražajo kar nekakšno tradicijo. Če je drevo veliko, se vam bo še kako poznalo, da boste brez sence. Eno drevo v svojem življenju predela eno tono ogljikovega dioksida. V drevesih živijo ptice, veverice in druge živalske vrste. Drevesa so obvezen del vsakega otroštva (še posebej oreh!).
Ko sem bila majhna, sem zmeraj tako trpela, ko sem morala vsak dan pobirati gnila jabolka, danes pa bi naredila vse, da nam le drevesa ne bi zbolela in smo jih morali polovico posekati. ;(
Ne vem, no, kakor za koga. :)
Muffsy