25. feb 2011 8:52
Cvetovi so prelepi, ampak za kulinarične namene nezanimivi.
nola
25. feb 2011 8:52
Cvetovi so prelepi, ampak za kulinarične namene nezanimivi.
nola
25. feb 2011 8:54
Pa je po 14 dneh v hladilniku meso res še užitno? Dobrojedka
25. feb 2011 9:00
Če si res dobrojedka bi morala vedet :)
Saj uležano meso se tudi stara toliko časa, celo na zraku, pa še kak teden dlje. Sam prikticiram nekih 10 dni največ, pa še to zaradi nezaupanja mesarjem, ampak je to bolj moj osebni problem.
Commis débarrasseur
25. feb 2011 9:33
Dobrojedka je napisal/a: |
Pa je po 14 dneh v hladilniku meso res še užitno? Dobrojedka |
Seveda je užitno in to zelo, le da je meso ta čas v olju in da zrak ne pride zraven. Torej mora biti posoda nepredušno zaprta.
Mamamia
mamamianeznan uporabnik
25. feb 2011 9:35
Tja do 3 tedne brez skrbi.
japaja
25. feb 2011 12:47
Precej prepričjiv recept za marinado Archi , ob priliki bom poskusil. Glede vrste mesa je jasno, da je od goveje živine najmanj cenjena krava, vol je precej boljši po okusu seveda v madostni dobi ko se mu še reče junec. Glede starajnja ima pa spet svoj način in okus- meni je v bistvu najbolj okusen zrezek iz pravkar zaklane živali. Vem, da je to proti vsem pravilom ravnanja z mesom, da se mora to najprej ohladiti , itd , ampak okus takega zrezka je neverjetno poln in plemenit. Sicer je pa meso itak zakon,sveže, uležano ; Cigani ga npr. pre uporabo zakopljejo za kak teden v zemljo in potem kuhajo. lp hedonist
25. feb 2011 16:13
nola je napisal/a: |
Cvetovi so prelepi, ampak za kulinarične namene nezanimivi. nola |
25. feb 2011 16:34
Dobrojedka je napisal/a: |
Pa je po 14 dneh v hladilniku meso res še užitno? Dobrojedka |
25. feb 2011 16:36
Ojoj, archi, sem pa ustrelila kozla, ko sem napisala, da si mislila popke kaper. Tele cvetove sem pa jedla v Španiji, mislila pa, da jem ogromne popke kapre. No, človek se pa res uči vse življenje. Hvala za razsvetjenje! rosie
25. feb 2011 17:04
rimljanka je napisal/a: |
Evo, gerna, zdaj me je marta prehitela, zdaj najbrž ne boš jedla niti kivija, niti papaj, niti ...... In, da ne pozabim, v naše želodce se tudi izlivajo encimi, ki razgrajujejo beljakovine. rimljanka |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Moj domači kruh
Ploščati špageti z morskimi sadeži