20. dec 2010 14:00
Mislim da nam manjka spoštovanja.Spoštovati mlade, spoštovati starejše in njihove odločitve.Vem je težko a se da. Ko sem v večernih urah pohajkovala po praznično okrašeni Ljubljani in gledovala sem stojnice, me nestrpen prodajalec nagovori, naj se odločim da njega zebe, ker že cel dan dela.Vprašam ga, zakaj to dela če ga ne veseli,a mislite da bom šel v fabriko za petsto eu mi odgovori,veste da me je prizadel. Le koliko jih še petsto ne dobi.In ni edini ki tako misli.Tudi sama moram preživeti z tako pokojnino,pa moji niso nič prikrajšani v teh prazničnih obdarovanjih.Nekaj sama naredim, kakšno malenkost kupim pa gre. To hočem povedati, da je res, prav res od nas samih odvisno naša kvaliteta življenja in otroci od tega največ odnesejo.Tisti otroci ki živijo z starimi starši bodo tudi svoje spoštovali in tašče in taste.Tisti pa, ki že v rani mladosti poslušajo od staršev kako je tašča oh in sploh jo bodo obsojali preden jo bodo spoznali. Oh kako sem se razpisala.Lep pozdrav vsem. adalbert