7. dec 2010 10:56
Helix je napisal/a: |
.
Kaj imata pa druga snaha in tašča me pa sploh ne briga to je zame drug svet. Skrbi me bolj, da me druga snaha nebi postran gledala ker se bolje razumem s taščo kot ona...čeprav je to njen problem kaj imata...me sploh ne zanima :)
Sporočilo je spremenil(a) Helix dne 07.dec 2010 08:25 |
Some words of advice (je že limnol začela). Daj preberi prvi stavek; to je tisti, da te ne briga druga snaha, ker je to drug svet. In potem preberi drugi stavek, v katerem te skrbi, da te žena partnerjevega brata ne bi (pisano narazen) gledala postrani.
Ta dva stavka sta si v nasprotju. Ali velja eden, ali pa velja drug, nikoli pa oba hkrati.
Tako, da je v tvojem najboljšem interesu, da ugotoviš, kateri stavek resnično drži v tvojem primeru.
Gledano iz tvojega teksta v nadaljevanju (ga nisem kopirala), te pa skrbi, da ne bi ponavljala slaba izkušnje iz prejšnjega razmerja. Skratka, imela si slabo izkušnjo in sedaj se v novi konstalaciji silno trudiš, da bi te sprejeli in tašča in partnerka partnerjevega brata in kaj vem, kdo še vse.
Helix, ni se treba truditi, da bi bila vsem všeč. To je zgodba, v kateri se nikoli ne uspe. Noben ni všeč vsem od otroštva dalje in prej, ko to ukapira, bolje je. Tako se vsaj obkroži z res pomembnimi ljudmi in ne meče energije za doseganje nikoli zagotovljene splošne všečnosti. In še nekaj, tisti, ki se blazno trudi, da bi bil vsem simpatičen in da bi ga sprejeli - tisti kaže kvečjemu nesamozavest - in taki so po navadi prve žrtve bolj gajstnih tašč in tudi bolj direktnih in manj skrupuloznih znancev, znank in sodelavcev. Morda velja nekaj razlogov za razumevanje tega, zakaj se ti je sfižilo prejšnje razmerje, iskati ravno v tem.
Vendelina jr.