26. nov 2010 20:48
hej... da se malo potožim!
moj partner je pol leta nazaj izgubil očeta in od takrat naprej je mamin čustven partner. Že prej je bil zelo navezan na mamo, sedaj pa se zadeva samo poglablja. Zavedam se, da je treba mami pomagati, ji stati ob strani, zamenjati kakšno žarnico, jo peljati v trgovino...
Skupaj sva šele leto in pol in sva na točki, ko bi se najina zveza naj poglabljala. Dobila neko globjo razsežnost, en intimen prostor, ki je namenjen samo nama! Počutim pa se, kot da imata onadva takšno zvezo. Da sem jaz tukaj odveč! Vsak dan ga parkrat pokliče, pošlje kakšen msg, vidita se vsak dan vsaj trikrat, štirikrat, od tega enkrat na kavi.
Dva meseca sem bila odsotna in ko sem prišla nazaj mi je rekla, da zdaj sem pa spet jaz na prvem mestu in ne ona. Češ, da je tako tudi prav. Vendar je bilo v zraku zaznati, da jo to zelo moti. Partner je delal cele dneve in mi je očitala, da je lačen, js pa nisem toliko, da bi mu nesla hrano?! nisva šla na poroko na katero sva bila povabljena in mi je očitala: da si je tako želel iti, jaz pa... partner si je kupil garmina za v avtu, katerega je nasledil od matere in je bil potemtakem njegov. Potem pa mi tašča razlaga, kako je luštno, ko se onadva peljeta v njunem avtu in potem te glas usmerja, kako krasno zadevo sta nabavila. Skupna prijatelja, ki sta bila na obisku imata majhno punčko in tašča cela očarana sprašuje sina, ali ne bi tudi on imel otroka in ga prosi naj jo prime v naročje, da vidi kako mu paše. Jaz sem pa sedela zraven in se počutila kot da ne bom imela nič pri tem, da bo on imel otroka?! enkrat je bila zelo slabe volje zaradi psa in ko sem se poskušala na prijazen način z njo pogovoriti mi je nastavila dlan pred obraz (v smisli - molči) in odšla! s tem dejanjem me je prizadela, še posebej, ker sem do nje bila prijazna! Obnašala se je kot, da se nič ni zgodilo, naslednji dan je vprašala sina, če sem kaj jezna nanjo? v glavnem, polno je takih zgodbic...
ko sem o tem povedala partnerju, je rekel da ima slab dan, da je pač starejša... vglavnem vedno jo zagovarja! karkoli se zgodi, ji je vse oproščeno! počutim se totalno nezaščiteno! In ko mu razlagam, da je totalno zmanipuliran, pravi da lahko njegova mama z njim dela kar hoče, ker je ona zanj skbela 30 let... ne moti ga če z njim manipulira, se dela užaljeno, da doseže usmiljenje - ji je vse dovoljeno!
Vedno je med mano in taščo v zraku neka napetost! neke neizgovorjene misli, zamere, jeza...
obremenjena sem s tem totalno! Trudim se partnerju razložit, da vem, da mati ne misli nič slabega, da verjetno niti noče čutit tako kot čuti in da se ne obnaša namenoma tako... ampak da me s svojimi dejanji vseeno prizadene! In njegov odgovor je vedno: pa kaj ti sploh dela?! sem mu rekla, kako bi on reagiral, če bi jaz njej postavila dlan pred obraz in se obrnila stran ter odšla? pa je rekel, da malo spoštovanja, pa sem jaz vseeno dolžna izkazovati! A jaz pa ne rabim biti spoštovana?!
v glavnem, tako utrujena od vsega, da niti ne vem več kaj je prav in kaj narobe!
Povejte, a pretiravam?