3. okt 2007 10:33
Ali je to enako kot za rezance (delala bi ga namreč doma)?
Lahko, lahko se pa še malo igraš in daš malo zdoba namesto malo moke not, pride super.
Ali je potrebno testo prekuhat?
Na splošno ja, razen če daš zelo tekočo paradižnikovo omako in dovolj časa pečeš, da se še testo skuha. Sem že probala in je bilo ravno tako dobro, tako da od zdaj dalje ne mislim več vedno kuhat plošč.
2. Ali lahko naredim lazanjo danes in jo jutri spečem . kakšno mora biti v tem primeru testo .- kuhano ali je lahko surovo?
Kuhano testo, zložena počaka na naslednji dan ali pa če jo zamrzneš še dlje.
3. Če imate kakšne nasvete za prvo izdelavo, se pripripočam.
Naj te ne prestrašijo, tudi domače testo ni noben problem! Jaz sem jo tudi prvič delala z domačim testom in sploh eno precej komplicirano varianto (res pa, da nikoli ni poslušam dobronamernih nasvetov, da mi ne bo ratalo, če bom zakomplicirala - in tako probam - in tako rata;) Zlaganje je enostavno, da ne more bit bolj, vsaj meni se tako zdi... Eno čez drugo, pa je. Če ostane kaka zadeva, se že da kak porabit, če pa zmanjka, pa še narediš, pa je;)
Samo dovolj časa si vzami in uživaj. Če češ, imaš eno zelo zahtevno lazanjo v bazi - ribja lazanja, not so še špinača, paradižnik...
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6933
Je kar dela, se pa splača, pa tudi precej je rata in je imaš vsaj za 2x... Ampak tu pa- če delaš prvič - ne delaj vsega hkrati - kasneje se da, ampak moraš bit kar urna, da obračaš 5 piskrov na enkrat in da se ne zafrkneš vmes;) Torej ali veliko časa ali pa popolna koncentracija;)
Veri