Kmetija

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

9. dec 2011 7:26

Tarja, nima smisla; sem več kot enkrat pozvala k strpnosti in predložitvi dokazov, pa se to tule očitno ignorira.

Imam občutek, da se tule večina drži tistega: "Glavno, da smo povzdignjeni nad vse skupaj in lahko v zavetju svoje anonimnosti pljuvamo po ostalih" - pa magari če s tem razkrijemo, da sami nismo kaj prida drugačni...

Issi

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

9. dec 2011 8:09

No, kar se tiče Mateja, je treba samo vtipkati njegovo ime in priimek v brskalnik, morda dodati še besedo požar in boste prišle do informacij, če vas tako zelo zanima, kje jih je Frina našla.

rimljanka

Tarja83  

član od: 17.11.2006

sporočila: 273

9. dec 2011 8:38

Moti me predvsem, ker tu iz enega takega sova nastaja doktorska debata, kdo je .... in kdo ni....

Pa dejte gledat to za razvedrilo no, ne pa da greste o vsakemu tekmovalcu brskat po zivljenjepisu.  Pa kaj ce se ga je nacedil pa zazgal pa kaj.... ce se je iz tega kaj naucil ok, ce se pa ni, je pa itak za nekam. Ni treba zaj zato tukaj pisat,da je neki blinker pa piromancek pa kaj jaz vem kaj se....Jaz sem pri 4ih letih v vrtcu enemu fantu iz rok ukradla igracko in se je potem jokal, pa mu jo je vzgojiteljica dala nazaj....a zaj sem pa jaz za celo zivljenje kradljivka?!?!?!?!?!?

Tarja83

Issi  

9. dec 2011 9:15

rimljanka je napisal/a:

No, kar se tiče Mateja, je treba samo vtipkati njegovo ime in priimek v brskalnik, morda dodati še besedo požar in boste prišle do informacij, če vas tako zelo zanima, kje jih je Frina našla.

rimljanka

No, očitno je pač bilo potrebno malce več truda in brskanja po življenjepisih, saj Google za besedno zvezo "Matej Drečnik požar" najde pet strani zadetkov, pa nikjer ni požar mišljen kot požar ampak Požar (Bojan).

http://www.google.si/webhp?sa=N&tab=Tw#q=matej

Tudi iskanje imena in priimka brez dodatka "požar", ne prinese kaj več.

In zanimivo je, da nekdo zagovarja dejstvo, da so se tekmovalci s sodelovanjem v šovu odpovedali zasebnosti (s čimer se sicer načeloma strinjam) in hkrati ista oseba trdi - citiram: "...da imajo ljudje, tudi v šovu pravico do zasebnosti."  Torej imamo dvojna merila, glede na simpatičnost posameznika? No, tega pač ne sprejmem.

Da se razumemo; ne zagovarjam nikogar, Esada mi je resnično tečna s svojim neprestanim razčiščevanjem. Mislim pa, da kaj več od tega ji pač ni mogoče očitati. Kakorkoli in na kakršenkoli način, vedno pa pove resnico - to je treba priznati. In če dobro premislim, bi vseeno imela okoli sebe raje ljudi kot je ona, ki bi mi v obraz povedali kaj mislijo, kot pa ljudi, ki se delajo da je vse v redu, da jih nič ne moti, za hrbtom te pa oberejo do kosti.  Kar se pa tiče njenega obiska Simona; dejstvo, da jo je on poklical in povabil, smo pa preslišali, kaj? Spet selektivno, po načelu simpatičnosti?

Še nekaj me zanima: je kdo opazil, da je Vlasta edina, ki ne opravlja nikogar v kamero in ne sodi o tem, kdo si zasluži kmetijo? Vesna, Darko in Matej so že nekajkrat v tistih samostojnih intervjujih pred kamero ponovili "Vlasta si kmetije ne zasluži", "Upam, da kmetije ne dobi Vlasta". Edino ona ni nikoli rekla, da si je kdo ne zasluži ali da upa, da je kdo ne bo dobil. Zanimivo.

In ne morem, da ne bi dodala še tole: vsake žaljivke in poniževanje so nesprejemljivi, še posebej, če se nanašajo na posameznikove telesne hibe/pomankljivosti! Koneckoncev ni nobene razlike med Vesnino neplodnostjo ali Matejevim mežikanjem: nihče od njiju si tega ni sam izbral in na to ne more vplivati.

Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 09.dec 2011 09:26

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. dec 2011 9:57

Uf, uf, Issi,

komentar na nivoju frininega, le da se tokrat strinjam 100%.

ežoj

Tarja83  

9. dec 2011 10:06

Issi hvala lepa za ta komentar.

Tarja83

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

9. dec 2011 11:49

Ko sem v enem od komentarje zapisala, da kaže, da je Blinker nasilnež in da ima težave z alkoholom, se je oglasilo nekaj ljudi, ki so mi to potrdili.

Nasilje in alkoholizem sta družbeno nesprejmljiva in zato se  za dejanja, kakršno naj bi izvršil Blnker, ki ima elemente nasilja, alkoholizma in skrajne predrznosti, izrečejo sodne v imenu ljudstva. In to ljudstvo sem tudi jaz. Dejanja, ki jih preganja državni apart, tudi z mojim dejanjem, niso nobena zasebnost, ampak dejanje, ki ga ima država v mojem imenu pravico in dolžnost, da taka ljudi onemogoči.

Zdravljenje depresije, neplodnost, zaljubljenost pa nista družbeno nesprejmljiva in se ne preganjata.

Nobenega dvoma ni, da Blinkerjev požig in Vesnino zdravljenje depresije in neplodnost, nimata ničesar skupnega, razen tega, da sta povezana z udeležneci kmetije. Država, tudi v mojem imenu, nima pravice, da razpravlja in ocenjuje zdravljenje nekoga, kar pomeni, da je tu vendarle neka meja dopustnosti.

Tudi za medije pri nas, ki so včasihg neizprosni, obstaja kodeks, do kod se sme in se vedno ustavi predvsem pri zdravstvenih zadevah.

Tina je priznala, da je bila odvisna od drog in da se je ozdravila. Verjetno so ljudje okoli nje to vedeli, zato ni razkrila nobene skrivnosti. Kako bi se odzvali sotekmovalci, pa mi ostali, če bi prišla Tina in rekla:" Sem na drogi; ". Nikomur se ne bi smilila, nenazadnje je v drogo stopila sama.

Težave Vesne pa so bile okolici neznane, zato ker vedno pomenijo stogmatizcijo. Vesna o tem gotovo bi govoril, ljudje okoli nje tega najbrž niso vedeli, nato pa se najde Esada, ki je prepričana, da je poštena in iskrena, da prenaša osebne skrivnosti, ki jih Vesna ni zaupala pred kamerami in na samem, kar je dovolj jasno sporočilo, da o tem ne želi govoriti v javnosti. Ali si je Vesna sama kriva za neplodnost in zdravstvene težave, zaradi katerih mora jemati zdravila in jo je mogoče primerjati z uživalko drog, si lahko odgovorite sami.

V tej igri je jasno, kaj je še vedno zasebnost, v katero ni dregnil niti POP TV, saj se ne spomnim, da bi postavljal taka vprašanja, da bi te skrivnosti prišle na dan.

Esada je prestara, da ni sposobna oceniti, kaj je intimno in ne zasebno, vendar je hotela biti zanimiva in Vesno osramotiti in stigmatizirati tudi v njenem okolju, ki brez Esadinega razpredanja o tem ne bi vedeli ničesar. Mogoče bi morala omeniti tudi Vlasto, ki je večkrat ponovila, da je Vesna brez čustev, ker nima otrok. Kakšen je bil namen njenih besed? Le žalitev in namerno povzročanje bolečine. Vlasta je kot tank, ko povozi, je ne briga, kdo je spodaj in kakšne bodo posledice.

Da povzamem: zasebnost in intimnost sta dva povsem različna pojma. Kaznivo dejanje z elementi nasilja nimajo nobene zveze z jemanjem antidpresivov.

F r i n a

Issi  

9. dec 2011 12:00

Frino, globoko vdihni in še enkrat preberi kaj sem napisala. Ker očitno želiš odgovarjati na moj post, argumentirati in dokazovati, pa si kar nekaj stvari pobrkala.

Še vedno pa ne odgovoriš na jasno zastavljena vprašanja - in tu te ponovno pozivam k temu. Ali razlog za tvoje sprenevedanje tiči kje drugje? Ima morda celo kakšno daljno sorodstveno vez s poklicno etiko (ali kršenjem le-te)?

In ponovno: Od kod ti pravica, da ljudi zasmehuješ, ponižuješ in jim lepiš vzdevke na podlagi njihovih telesnih hib ali pomankljivosti?

Issi

Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 09.dec 2011 12:02

Tarja83  

9. dec 2011 13:27

Rada sem bila na tem forumu, oziroma na sami strani kulinarika. Vendar zadnje case to stran obiscem bolj poredko, kaj sele da bi kaj pisala. Dvakrat!!! sva , enkrat moja mama in enkrat jaz sama tukaj vprasali za mnenje, pa sva bili takoj popljuvani oziroma, dobivali neke brezvezne podatke, ker so se pac nekatere gospe vtaknile v stvari, ki za tista mnenja, oziroma nasvete sploh niso bila pomembna.

Opazam, da je tega tukaj zmeraj vec. Da ko gospe, ze nimajo kaj drugega, ze zacno obregati na pravopis, samo da lahko nekoga nadvladajo s svojo inteligenco.

Naj povem,da mogoce v teh postih, ko sva prosili za nasvet, ni nujno, da so bile doticne gospe, vendar nasplosno opazam, da je tukaj vse vec zajedljivosti. Nocem blatiti same strani kulinarika.net, ampak, ko si ogledujem podobno stran juznih sosedov, opazam kako tam prevladuje prijateljski odnos in pripravljenost pomagati.

Tukaj pa se pojavljajo se samo teme, ki se vecinoma zacenjo nedolzno, potem pa se slej ko prej sprevrzejo v zajedljivo pikanje posameznikov.

Gospe drage, ne govorim, da je to zaradi ene ali dveh tukaj. Gre se zato, da ta sovrazna nastrojenost ne pelje nikamor. Gospa, ki je odprla to temo, je navedla samo ali boste kmetijo gledali in da bi sama zelela, da nebi bila vnaprej posneta....prisli pa smo zopet do raznih blinkerjev in piromanckov. Zakaj?!?! Ker je pred tujimi pragovi vedno lazje pometati, kot pred svojimi.

Tarja83

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

9. dec 2011 13:27

,Edino ona ni nikoli rekla, da si je kdo ne zasluži ali da upa, da je kdo ne bo dobil. Zanimivo.

Ja ,tega res ni rekla.rekla pa je ,da si ona najbolj zasluži kmetijo.Mislim,da je bilo to takrat,ko je potekal dvoboj med Valerijo in Vesno.

Moje mnenje,če že kdo potem si jo zasluži Darko ali Vesna.Sam ,če bo Esada tulk vrtela tist svoj dolgi jezik,je vprašanje ,če bo ker izmed teh dveh v finalu.

Frina tebi pa

kriznana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti