9. dec 2011 11:49
Ko sem v enem od komentarje zapisala, da kaže, da je Blinker nasilnež in da ima težave z alkoholom, se je oglasilo nekaj ljudi, ki so mi to potrdili.
Nasilje in alkoholizem sta družbeno nesprejmljiva in zato se za dejanja, kakršno naj bi izvršil Blnker, ki ima elemente nasilja, alkoholizma in skrajne predrznosti, izrečejo sodne v imenu ljudstva. In to ljudstvo sem tudi jaz. Dejanja, ki jih preganja državni apart, tudi z mojim dejanjem, niso nobena zasebnost, ampak dejanje, ki ga ima država v mojem imenu pravico in dolžnost, da taka ljudi onemogoči.
Zdravljenje depresije, neplodnost, zaljubljenost pa nista družbeno nesprejmljiva in se ne preganjata.
Nobenega dvoma ni, da Blinkerjev požig in Vesnino zdravljenje depresije in neplodnost, nimata ničesar skupnega, razen tega, da sta povezana z udeležneci kmetije. Država, tudi v mojem imenu, nima pravice, da razpravlja in ocenjuje zdravljenje nekoga, kar pomeni, da je tu vendarle neka meja dopustnosti.
Tudi za medije pri nas, ki so včasihg neizprosni, obstaja kodeks, do kod se sme in se vedno ustavi predvsem pri zdravstvenih zadevah.
Tina je priznala, da je bila odvisna od drog in da se je ozdravila. Verjetno so ljudje okoli nje to vedeli, zato ni razkrila nobene skrivnosti. Kako bi se odzvali sotekmovalci, pa mi ostali, če bi prišla Tina in rekla:" Sem na drogi; ". Nikomur se ne bi smilila, nenazadnje je v drogo stopila sama.
Težave Vesne pa so bile okolici neznane, zato ker vedno pomenijo stogmatizcijo. Vesna o tem gotovo bi govoril, ljudje okoli nje tega najbrž niso vedeli, nato pa se najde Esada, ki je prepričana, da je poštena in iskrena, da prenaša osebne skrivnosti, ki jih Vesna ni zaupala pred kamerami in na samem, kar je dovolj jasno sporočilo, da o tem ne želi govoriti v javnosti. Ali si je Vesna sama kriva za neplodnost in zdravstvene težave, zaradi katerih mora jemati zdravila in jo je mogoče primerjati z uživalko drog, si lahko odgovorite sami.
V tej igri je jasno, kaj je še vedno zasebnost, v katero ni dregnil niti POP TV, saj se ne spomnim, da bi postavljal taka vprašanja, da bi te skrivnosti prišle na dan.
Esada je prestara, da ni sposobna oceniti, kaj je intimno in ne zasebno, vendar je hotela biti zanimiva in Vesno osramotiti in stigmatizirati tudi v njenem okolju, ki brez Esadinega razpredanja o tem ne bi vedeli ničesar. Mogoče bi morala omeniti tudi Vlasto, ki je večkrat ponovila, da je Vesna brez čustev, ker nima otrok. Kakšen je bil namen njenih besed? Le žalitev in namerno povzročanje bolečine. Vlasta je kot tank, ko povozi, je ne briga, kdo je spodaj in kakšne bodo posledice.
Da povzamem: zasebnost in intimnost sta dva povsem različna pojma. Kaznivo dejanje z elementi nasilja nimajo nobene zveze z jemanjem antidpresivov.
F r i n a