5. okt 2007 8:37
kordelina je napisal/a: |
spet eno tako sranje kot big brother, ravno danes je fant kupil satelitsko da bom imela večjo izbiro programov
taki kot je Vendelina pa majamarko so vedno redkejši, z drugimi besedami vedno več je tistih ki jih ne zanimajo pametne reči, jaz če že si pogledam kak dober film brez fantastike, pogosto dokumentarce pa tudi kvize imam rada, gotovo bom iz njih izvedela več kot iz kmetije, če se hočem iti kmetije lahko grem k babici v štalo:::)))
kordelina |
Kordelina, ne vem zakaj si tako pesimistična. Kako pa veš, da nikogar ne zanimajo pametne reči? Ker ni videl tega dokumentarca, kot sta ga videli Vendelina in majamarko? Od gledanja pol ure kmetije na dan upam, da še nisi neumen. Je pa res, da vsak ima svoj kriterij, kaj je pametno - eni gledajo dokumentarce na drugem, eni discovery in natonal geographic - tudi tam je veliko zanimivih dokumentarcev, eni pa sploh tv ne gledajo, pa raje preberejo kakšno knjigo, berejo forume na Kulinariki, ali pa se preprosto ukvarjajo z družino ali delom - nekateri gledajo take oddaje med likanjem :)
Meni je bolj problematično to, da tak reality priklene za računalnik veliko število predvsem mladih, ki cel dan sledijo "kao junakom" in nič drugega ne naredijo. Če pogledaš na kakšen forum, vidiš, da kakšen čaka tudi pol noči, da bo ujel kaj "zanimivega" v živo. Vživijo se v boj za zmagovalca, včasih tako, da nasprotnikom pišejo celo sovražne besede na blog ali forum. Neskončnokrat glasujejo, račun za telefon pa poravnajo starši - reveži, ker se tolažijo, da eno zabavo pa otroci morajo imeti. Meni se zdi to problem, da te stvar, od katere nimaš nobene druge koristi, razen pol ure sprostitve pred tv, tako povleče noter, da počneš stvari, ki pa te res delajo neumnega.
Ampak zaradi tega še ne moreš reči, da ljudi ne zanima nič pametnega.
Ja, pa ni mi všeč, da ljudje, ki počnejo "pametne" stvari tistim ljudem, ki so si celo upali pogledati delček take oddaje, dajejo občutek, da so naredili neumno ali manjvredno stvar. Vsak naj si izbere kaj bo gledal, pri tem pa bodimo strpni.
lp
matilda