10. dec 2011 10:26
Uf, uf,
da še jaz mal prilijem olja na ogenj ( bencina si ne upam, da se tudi sam ne vžgem ).
Issi, Issi, take it easy!
Pa kaj smo naredili od ene pravzaprav luštne oddaje, ki je prav za inteligentne ljudi, ker je pa tolk enih elementov, ki jih moramo ( naj bi ) upoštevat, če bi hoteli stvar razumet. Tistim, ki se nervirajo, predlagam naj pritisnejo un gumb, na katerem piše " večvrednostni komplex " in se obnašajo, ko, da ta oddaja ne obstajo ali, to je pač neki, tam za navaden plebs, za rajo.
Kot sem že večkrat povedal, tole je vse skupaj kot en psihološki laboratorij, le, da so tudi opazovalci ( torej mi ) tudi del poskusa. Oddajo sicer lahko gledamo neprizadeto, tako kot se gleda una druga oddaja ( minuta do zmage ), in čakamo ali bo tekmovalcu nekaj izpadlo, ali pa bo to namestil tam kam je treba. Lahkko delamo tudi kakšno amatersko psihoanalizo ( zakaj pa ne Issi? ) in poskusimo predvidet, kaj se bo zgodilo. V tem mi je frina neprekosljiva, le da se mi zdi, da se je tokrat zmotila ( pa kaj pol, saj je zabavna oddaja za sprostitev v prostem času, pa drugač, to je le moje mnenje, lahko, da večina ne misli tako ). Iz nekaj vprašanj Issi je nastal cel problem. Sicer se strinjam s frino, ko pravi, da ona ni dolžna nobenemu odgovarjat na manj ali več odkrita vprašanja. Res ni, spodobilo bi se pa, če že pove svoje mnenje. Vsak odgovor je pravi ( vem pa ne povem zakaj, kaj te briga, sem se zlagala, izmislila, zdi se mi ............ ) le brez odgovora, se mi zdi, da je najslabše.
Pri ocenjevanju vsega dogajanja, seveda upoštevamo tudi, da je stvar režirana, oni sicer delajo po svoji volji, režija nam pokaže kar hoče. V tem kontekstu je pa zanimivo kako stvari vidimo različno ( laboratorij ). Če se omejimo le na zadnje udeležance ( moje mnenje ): Matej ( strinjam se s Issi, tudi jaz sem enkrat zapisal blinker, to pa res ni spodobno ) je po karakterju izpričano najbolj negativna osebnost celega cirkusa! Izpade, da ga vsi ocenjevalci vidijo kot pozitivca. Pa kaj jim je a so pri*uknjeni ali kaj? A nam to POP TV hoče vcepit neke nove kapitalistične vrednote? Vlasta in Esada izpadejo kot največje negativke? Zakaj pa? A so spet kakšne kapitalistične vrednote? Kajti, Esada je res težak karakter, iskrena, pove to kaj misli ( OK pove to večkrat zelo vsiljivo ) vendar nič več kot to, se ne laže. Vlasta, še teh pomankljivost nima, pa je vseen med majvečjimi negativci. Rekel bi, da je od vseh še najbolj pristna ( pa kaj mi je to bilo treba, jaz stara baba da..., da se jokam pred celo Slo ), ampak ne, pozitivc je Matej. Pa Valerija: s kakšo pravico se ona vmešav v vse skupaj in pomaga Darkotu? S tem avtomatično drugim zmanjšuje možnosti, in se to nikakor ne spodobi. Pa na sploh, njena dobrodelnost: moti me, ker se to obeša na velik zvon, oni iz pravega testa, ne delajo tako. O Vesni ne bi izgubljal besed ( kurbarijo ne smem omenjat, sicer to itak danes pride kot vrednota ), rekel bi le, da je za vse skupaj nezrela. Darko, pogojno pozitivc, čeprav ga je Esada prečitala: ne pove svojega mnenja. ampak pove všečno mnenje. E pa *ebiga, pozitivc pa tak.
ežoj