5. okt 2007 1:35
Moje izkušnje za piškote narejene na testomat:
- pomembno je testo, mora biti primerne "gostote", ne pretrdo, ne premehko; pri testu s pecilnim praškom piškoti še kar narasejo in izgubijo prvotno obliko, zato jih delam zelo majhne.
- jaz pritiskam po občutku, testomat imam nastavljen na 1 (za manjše piškote), pritisnem do konca, potem pa še do polovice, pogledam, če je piškot prevelik, naslednjič pritisnem samo enkrat ali pa obratno. Tukaj bi res lahko rekla, vsaj zame, da vaja dela mojstra, saj že pod roko vem, kolikorat in koliko pritisniti.
- tudi meni se zadnjič piškoti niso prijemali pekača; zdi se mi, da je bilo testo premehko, maščoba se je preveč zmeščala ob obdelavi z rokami. Malo več potrpljenja sem potrebovala. Z rokami pa si nikoli ne pomagam, ker potem piškoti izgubijo obliko.
golubić, ne vem kakšen recept uporabljaš, predlagam pa, da poskusiš še katerega drugega, da vidiš, če ti le recept nagaja. Ja pa tudi od testomata odvisno. Sem dobila enega za rojstni dan, dvakrat je bil v uporabi, piškote pa je morala stiskati moška roka, jaz sem bila nemočna. Sedaj imam italijanskega "Marcato Biscuits" (sem ga videla v Merkurju, Mercatorju) in sem zadovoljna.
aknelab