28. sep 2007 23:11
Se v celoti so/podpišem pod tekst Mamemie. Sem strastna zagovornica klasičnega parketa in to položenega v "ribo"; jaz pravim: "naj se vidi razkošje", ker klasični parket to je!! Razkošje za denarnico, za oči, za noge. Klasični je debelejši (v primerjavi z lamelnim), topel, tepih na parketu je mnogokrat lepši... Čiščenje parketa je, v primerjavi s ploščicami, po mojem mnenju, veliko lažje; z leti se fuge prav grdo umažejo, ali pa vsaj neenakomerno spremenijo barvo (če že, se fuga v sivi barvi še najbolj obnese). In kdo je ves čas v copatih? Kdo kdaj ne skoči iz kavča bos? Osebno niti minute ne zdržim bosa na hodniku, kjer imamo ploščice. Talno gretje pa za ožilje ni zdravo. A ste opazili, da imajo v mnogih trgovinah in restravracijah na tleh les; pa veste kolikšna frekvenca ljudi je tam? Glede na to, da boš uporabila obstoječi parket, bo ta investicija minimalna. Ko ti ga bodo ponovno položili, zbrusili, prelakirali... ti garantiram, da ti ne bo žal! Pa še hrastovega imaš, ki je trd in kakovosten. Če se pa odločiš za druge variante, potem NIKAR ne zavrzi starega parketa (lahko ga prodaš- kupec ti bo hvaležen)! Za kuhinjo ti pa predlagam, da pod kuhinjske elemente (60 cm) in še cca 10 cm daš ploščice (skupaj torej cca 70 cm - zaradi vode), pohodne površine pa naj imajo parket. Da se narediti, lepo je in ne daj se prepričati moškim, da ni mogoče. LP Lipa