Otroška glasba

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

tema odprta - 27. sep 2007 21:46 | ogledi: 3.949 | odgovori: 13

pozdravljeni/e mamice in očki! :)

jst pa mam eno prošnjico!!! ker nas toliko tu, se bo zihr najdu tudi kdo, ki ma kej otroške glasbice, da mi jo lahko pošlje... da ne bi rabla cedejk kupovat - tok so dragi, pa se mi zdi brezveze dajat, brez da bi vsaj poizkusila prej najdit kaj na tak način - glede na to, da je že toliko glasbe na računalnikih.

zanima pa me bolj vesela otroška glasba, uspavanke že imam. pa niti ni nujno, da je prav otroška, samo da je živahna in ritmična... kokr kaki čuki, pa kej podobnega k je bla hajdi... pa kaka huda mravljica... sej se niti ne spomnim točno komadov/izvajalcev, vem le, da je take lušne glasbe ogromno. pa narodno-zabavno ma tut ful rada moja mala, vedno ful "plesat" začne, ko sliši (15 mesecev ima).

če mi lahko kdo kaj pošlje, naj se mi javi na ZS, da mu dam svoj e-mail.

lepo se vsem zahvaljujem,

lep pozdrav,

nike

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

27. sep 2007 22:02

Najboljš da si z emule dol potegneš kaj bi rada. vanya

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

27. sep 2007 22:04

Nike, najbolje je, da si naložiš program emule in si pesmice sama snameš dol. Tam imaš "iskanje" in vpišeš npr. otroške in ti jih vrže cel kup. Če pa ne bo šlo, se mi javi. Se mi pa zdi, da je to najlažji način, ker po mailu pošiljat je zelooo zamudno. Atina

feferon  

član od: 27.8.2007

sporočila: 114

27. sep 2007 23:14

Jaz si jih pa v knjižnici sposodim. feferon

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. sep 2007 8:30

Tudi Maček Muri in nadaljevanja Mačka Murija so v digitalni verziji in so zelo poskočna, pa še edukativen zraven, tako da ni treba malega otroka navajati na stvari s slabim okusom, da ne zraste v človeka s slabim okusom. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

28. sep 2007 8:57

Pa Žogica nogica in Miškolin...Mamamia mamamia

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

28. sep 2007 8:59

Prisegam na Makarovičevo, kar se tiče otroških knjig, zraven vsake knjige so tudi CD-ji Kosovirja na leteči žlici, Sapramiška, .... ostali Škrat Kuzma, Maček Muri..... Cd so z njenim glasom, ta spoštovanja vredna gospa vidi v srčeca otrok.Še sedaj mi odmeva škrat Kuzma..."jaz pa vem, jaz pa vem, kakšne barve je sreča...SREČA JE JAGODNO RDEČA. Poslušali pa smo jo intenzivno pred 20 leti. Mogoče bi omenila še PICKOTA in PACKOTA, Pesmice od Romane Kranjčan......( sem se prej zmotila) Jaz sem to vedno sama kupila, ker po eni strani se mi zdi, da se ti ljudje trudijo z vsem srcem, za naše otroke, otroci so pa naše največje bogastvo, preživljajo pa se od prodanih CD. Zakaj kopirati? Vleči dol iz računalnika??? Petra 1 Sporočilo je spremenil(a) Petra 1 dne 28. sep 2007 09:01:14 Sporočilo je spremenil(a) Petra 1 dne 28. sep 2007 11:33:15

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

28. sep 2007 9:18

Kako smo si različni... za moj razum piše Makarovičeva prej literaturo za odrasle, zavito v otroške slikanice. Na trenutke se mi zdi pregroba. Poznam nekaj odlomkov iz slikanic, ki so me presenetili. Mislim, da v tistih primerih otroci niso sposobni razumeti kaj je prav in kaj je narobe. Tudi sicer se zdi sama sebi precej kritičen bralec otroške literature in poslušalec otroške glasbe. Otroška glasba zavita v moderno preobleko oz. priredbo se mi zdi "mimo" in če se le da, je otrokom ne predvajam. Seveda pa mi je jasno, da drugje pridejo v stik z njo... ampak želim, da se srečajo z vsemi zvrstmi glasbe, da bodo kot odrasli sploh lahko izbirali med vsem kar bodo poznali in je na tržišču. Sicer pa, MAČEK MURI je super, pa različni CD-ji Mire Voglar (GRADIČ, ŽIVALI PRI BABICI ZIMI,..), različne ljudske pesmice v izvedbi otroških zborov, pesmice Janeza Bitenca, pa seveda različne otroške pravljice (npr. MOJCA POKRAJCULJA, Ježkova ZVEZDICA ZASPANKA, MEDVEDEK ZLEZE VASE, ŽOGICA NOGICA,...). veverica

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

28. sep 2007 9:21

Greš v knjižnico, si sposodiš in doma presnameš. jade

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

28. sep 2007 10:06

jaz sem se spomnila da bi našemu malemu lahko tudi kakšen cd pripravila pa sem šla na mulo in imaš kar izbor, sem napisala otroške in je nekje 30 različnih pesmic. pa še kar hitro mi gredo dol, ne glede na to da ni veliko virov. nektarina

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

28. sep 2007 10:24

Jaz se iz svojega otroštva najbolj spomnim Svetlane Makarovič in kasete Čuk na palici, najljubše so mi bile pa Račke, še danes zaplešem nanje (oba primerka pesmi), pa tudi Mamica je kakor zarja je ena izmed najlepših - zame. Od sedanje ponudbe mi je pa zelo všeč tudi Melita Osojnik - sploh predelane uspavanke.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti