Nasvet

neznan uporabnik

tema odprta - 30. jun 2002 16:31 | ogledi: 3.877 | odgovori: 11

verjetno to ne spada sem ampak vas prosim za nasvet glede kuharskih knjig. čisto preprosto: katero naj kupim? sem začetnik in si želim knjige z različnimi recepti (torej ne 1001 jed iz žafrana :) ). hvala

Peter Gantar

mc maya  

član od: 28.11.2001

sporočila: 474

30. jun 2002 16:54

S prijateljico sva tretji prijateljici - popolni začetnici v kuhinji - za rojstni dan podarili knjigo Osnovna kuharija. Avtorjev ne vem, založba je pa Vale Novak. Nama je bila knjiga všeč in tudi prijateljica zdaj navdušeno kuha po njej. Sicer je pa najbolje, da greš v eno zelo dobro založeno knjigarno (midve sva bili v konzorciju v Ljubljani) in poiščeš knjigo, ki ti najbolj ustreza. Knjig za začetnike je namreč kar nekaj, se pa zelo razlikujejo. Midve sva iskali eno, ki med drugim vsebuje tudi najbolj preproste in vsakdanje recepte (špagete z mesno omako, pražen krompir itd.), vse vrste jedi (od juh, solat, do sladic) pa čimmanj eksotičnih jedi (ker jih prijateljica pač ne mara), tako da je najinim zahtevam najbolj ustrezala prav zgoraj omenjena knjiga. Če se slučajno odločiš zanjo, knjigo pred nakupom dobro prelistaj, kajti midve sva skoraj kupili knjigo, ki je imela po pomoti nekaj strani v nemškem jeziku. Pa veliko sreče pri izbiri prave knjige maja

neznan uporabnik

1. jul 2002 20:11

nekaj takega sem imel v mislih hvala Peter Gantar

janca  

član od: 8.8.2002

sporočila: 111

10. avg 2002 10:13

Kuhati sem začela, ko sem bila stara 13 let, danes pa mi že Abraham trka na vrata! Ve ta čas mi je v nepogrešljivo pomoč Kuharska knjiga IVANA IVAČIČA (dobilo se jo je tudi pri svetu knjige). Knjiga je napisana tako preprosto, da se je po njej učila kuhati cela moja generacija! Resnično jo priporočam vsakemu začetniku. Upam, da vam bo ta knjiga v tako veliko pomoč, kot je meni. Pa veliko sreče pri kuhi! Marjanca

ida  

član od: 5.6.2002

sporočila: 2

4. nov 2002 7:14

Prosim Vas za informacijo,kje se da kupiti Kuh.knjigo Ivana ivačiča 9.izdaja? Lep pozdrav Ida Ida Lesjak Selic

neznan uporabnik

5. nov 2002 13:04

500 receptov najdeš jo tukaj na spletnih straneh kulinarične slovenije je enkratna. lp megi

archer  

član od: 28.12.2002

sporočila: 3

29. dec 2002 12:25

Moj nasvet je: Kuharstvo -učbenik za gostinske šole (Andereja GRUM, Pepika LEVSTEK).
Na voljo je v vseh knigarnah s učbeniki še posebaj če je gostinjska šola v vašem kraju.

Sporočilo je spremenil(a) archer dne 27. 2016 19:53

hana039  

član od: 3.6.2002

sporočila: 87

30. dec 2002 13:13

Sama sem preštudirala veliko kuharskih knjig, vendar se mi zdita kuharici Ivana Ivačiča ter Andreje Grum( Vsakdanje in praznične jedi) še najboljši za začetnike. Sicer pa se veliko dobrih receptov dobi tu gor, tako da sama knjige ne bi več kupila (naj mi knjigarne oprostijo)...torej najboljša kuharska knjiga = Kulinarična Slovenija... Pa vsem kulinarikom S R E Č N O 2003! LP Tanja

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

30. dec 2002 15:57

Hojla! Moja top lista kuharskih knjig na domači polici: 1. kuharica Ivana Ivačiča 2. Kuharjeva knjiga - Andrej Kuhar 3. kuharska knjiga - Felicita Kalinšek (ne vem katera izdaja - vse so OK) 5. Jugoslovanska kuhinja 6. ... en meter in pol ostalih kuharskih knjig in fasciklov s fotokopijam iz kuharskih knjig sposojenih v knjižnici in izrezki iz raznih revij. V vseh teh knjigah so recepti podobni samo da so različni avtorji. Zbiranje receptov mi je že dolgoletni hobi. Še nasvet. Preden si kupiš kuharsko knjigo, si jo prej za kakšen teden sposodi v knjižnici. Tako se boš lahko prepričal, če ti odgovarja. Marsikatera knjiga je zelo lepa, ko se pa poglobiš v kakšen recept pa opaziš pomanjklivosti v knjigi. Velikokrat so navedene samo sestavine. Niso pa navedene količine sestavin, da o času kuhanja ali pečenja in zaporedju dodajanja raznih sestavin in začimb sploh ne omenjam. LP Ažo-koh!

ladybird  

član od: 17.2.2002

sporočila: 54

30. dec 2002 16:33

Naj se še jaz pridružim nasvetom, katero kuharico za začetek. Pridružujem se mnenju, da je najboljša kuharica Ivana Ivačiča. Sama sem jo kupila pred kakšnimi 20 leti. Bila je v žepni izdaji, z mehkimi platnicami, tako, da je danes že čisto razpadla, pa še vedno jo uporabljam. Druga knjiga, ki bi jo priporočila je kuharica sestre Vendeline- Slovenska meščanska kuhinja. Če kuhaš po receptih iz te knjige, se prav gotovo ne more nič ponesrečiti. LP Damjana

nadad  

član od: 15.9.2002

sporočila: 13

3. jan 2003 12:10

Najtopleje priporočam VELIKO ŠOLO KUHANJA v založbi Slovenska knjiga d.o.o., ker ta knjiga ne vsebuje samo recepte, vendar so opisani in ilustrirani tudi postopki, poudarjena pravila in namigi v pripravi vseh zvrsti jedi. Jaz imam veliko izkušenj, pa me je knjiga vseeno dobesedno navdušila in mi marsikaj tudi razložila. Naroči se lahko po povzetju (tudi na obroke) na brezplačni tel. 080 15 11. Verjamem da se lahko zmeniš tudi za obisk zastopnika. LP Nada Sporočilo je spremenil(a) nadad dne 03. jan 2003 12:11:27

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti