9. jul 2012 20:07
Sem prehitro poslala.
V Leclercu ga imajo, prodaja se pod imenom Cider.
rosie
9. jul 2012 20:07
Sem prehitro poslala.
V Leclercu ga imajo, prodaja se pod imenom Cider.
rosie
9. jul 2012 20:39
No, ima ga vsaka spodobna trgovina, proizvaja ga Pivovarna Laško, je v 4 dl steklenici, ki ima na vratu rdečo nalepko, sliši pa na ime IC_Cider. Najrejen je iz soka kozjanskih jabolk, iz visokodebelnih sadovnjakov.
No, pa na marsikateri kmetiji, odvisno, od kod si. Tukaj je nekaj zadetkov.
rimljanka
10. jul 2012 7:44
Hvala za odgovor, vendar v mislih sem imel jabolcno vino, ki bi bilo pridelano na Slovenskih tleh.
Blazer
10. jul 2012 9:06
Blazer, vprašanje je bilo: kje v Sloveniji bi lahko kupil jabolčno vino.
Sem ti odgovorila, rimljanka pa še bolj natančno, Pivovarna Laško ga celo izdeluje iz prvovrstnih kozjanskih jabolk.
A to ni dovolj?
rosie
10. jul 2012 9:09
No, glede na to, da je Pivovarna Laško (mimogrede, jutri popoldan se lahko na njihovem dnevu odprtih vrat osebno prepričaš, kako in kaj je z njihovim jabolčnim vinom) na slovenskih tleh, Kozjansko pa tudi. Pa tudi tiste kmetije v mojem zgornjem zapisu so na slovenski zemlji, etnično in politično.
Kam torej meri tovj zapis?
rimljanka
10. jul 2012 13:33
Zivim in delam v tujini. Vsako leto pridem dvakrat v Slovenijo in takrat si zazelim Slovenskih dobrot iz se obstojecih kmetij . Industrijska pridelava, (npr. Pivovarna Lasko) me ne zanima. Linki kmetij na Slovenskem pa mi bodo prisli prav pri iskanju .
Se enkrat ,hvala za odgovore.
Blazer
10. jul 2012 13:36
Blazer, lep primer, kako ne znaš postaviti vprašanja, potem tudi odgovori ne morejo biti dobri.
Pri nas na kmetih rečemu temu jabolčnemu vinu jabolčnik.
rimljanka
10. jul 2012 15:39
Kje pa je komu kaj očital? Vsakič posebej se je zahvalil za pomoč.
tulkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tajska rdeča curry pasta
Burek z lahko solato