26. sep 2007 7:39
No, še moja osebna izkušnja s zdravstvom:
Pred skoraj tremi leti, po nekajdnevnem slabem počutju, posebej ponoči ( sploh nisem mogel spat, eno noč sem prespal v fotelju ), in ko sem izčrpal vse ideje o čajih iz nekaj knjig ( in ko nič ni pomagalo, razen česna, prišlo je tako daleč, da sem en dan jedel le česen ), se odločim, da obiščem zdravstveni dom v našem mestu. Stopim v prvo čakalnico ( seveda polno ) in čakam. Pride sestra ven, na moja pojasnila, me napoti ( bari " natrajba " ) drugam, češ niste naš pacient, pojdite svojem zdravniku. Pri zdravniku nisem bil 20 let, tako da nisem imel izbranega zdravnika. Zgodba se ponovi v vseh ambulantah. Ura je skoraj poldan, mene odpravili iz vseh ambulant ( se mi zdi 4 ali 5 ). Vsedem se pred ambulanto, ki dela popoldan. Ko začne ambulanta z delom, in sestra pride ven in me zagleda, ponovi se ista zgodba ( vsaj na začetku, ko sestra pove o " njihovih pacijentih "). Na to povem pa jaz svoje: par dni se slabo počutim, poterali so me iz vseh ambulant, tukaj sem prvi na vrsti in ne grem nikamor dokler me zdravnik ne pogleda, pa tudi nobeden ne bo šel v ambulanto. To je sestro " omehčalo " ( pa se mi zdi, da ne izgledam posebej " strašilno" ). Zdravnica me sprejme, takoj na EKG, takoj v bolnico ( ista sestra me na vozičku odpelje v bolnico, ki je takoj zraven zdravstvenega doma ). po ( recimo ) eni uri, ko me je zdravnica pogledala, sem že ležal v bolnici, priklopljen na vse mogoče ( kot astronaut ).
To so moje izkušnje s zdravstvom. A so dobre ali slabe, presodite sami, jaz sem pa le živ ( vsaj zaenkrat, pa upam še za dolgo ).
ežoj