3. mar 2016 20:03
Ampak še nobena ni razjasnila, katero mesto je Kelmorajn.
marjja
3. mar 2016 20:03
Ampak še nobena ni razjasnila, katero mesto je Kelmorajn.
marjja
3. mar 2016 20:58
Po slovensko se menda lahko reče tudi Kolonj.
Sonja
4. mar 2016 0:40
...da o vodici ne govorimo!
lp
cervus
4. mar 2016 7:01
elaphus, a se ne bi bolje slišalo: kelmorajnska vodica . Mimogrede: Kelmorajn je pravzaprav popačena izgovorjava originalnega imena Köln am Rhein.
Cila
8. mar 2016 12:37
Sodobni kuharji uporabljajo izraze, kot je "moko vpotegnemo čez jajca".
Od kje, iz kje to izhaja? Zanimajo me korenine tega novoreka.
rdkapica
8. mar 2016 12:45
rdkapica je napisal/a: |
Sodobni kuharji uporabljajo izraze, kot je "moko vpotegnemo čez jajca". Od kje, iz kje to izhaja? Zanimajo me korenine tega novoreka. |
Od kod to izhaja? Iz neznanja in nespoštovanja jezika.
rimljanka
8. mar 2016 13:12
Še eno starejše slovensko poimenovanje; Draždani = Dresden.
Loni Makaroni
8. mar 2016 13:16
SSKJ: vpotegniti vpotegníti in vpotégniti -em dov. (ȋ ẹ́) potegniti kak svoj del vase: vpotegniti kremplje, lovke / letalo vpotegne podvozje v trup uvleče vpotegníti se in vpotégniti se potegniti se v svoje ogrodje: žival se vpotegne v hišico, lupino
Loni Makaroni
8. mar 2016 18:27
Tako čudnega stavka: "moko vpotegnemo čez jajca" še nisem ne slišala, ne brala. Če je nekaj "V"potegnjeno, ne more biti "čez". Tu se moje skromno znanje jezika stepe z logiko in fiziko.
Katrca11
9. mar 2016 11:35
Take izraze pogosto uporablja Valentina Smej Novak – ni pa edina in se opravičujem, ker izpostavljam samo eno osebo.
rdkapicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zmagovalni bananin kruh
Poke skleda z lososom