21. apr 2011 23:20
Pejmo naprej!
naor
21. apr 2011 23:20
Pejmo naprej!
naor
neznan uporabnik
21. apr 2011 23:34
Veš kaj Naor, zaj si me totalka zaj..... . No gremo, kaj bi bila pa potem izpeljanka od koristiti ali uporabljati?
V katerem primeru bomo napisali ali rekli koristiti in v katerem uporabiti - uporabljati???
Multi
multivitaminneznan uporabnik
22. apr 2011 0:26
Naj bo. Rabiti? Rabiš brisačo, ponev, zaveso... Potrebuješ - hrano,vodo, ljubezen,sanje. Uporabljaš pa pečico,avto, vlak, taxi itd.
Koristiš pa - televzijo,internet,telefon... Skoraj vse kar se rabi se tudi koristi. Skoraj. Potrebovati pa ni tako zelo s tem povezano. Kaj rabiš in koristiš.
Potrebuješ recimo pomoč, rabiš denar in koristiš prevoz. Saj ga načelno tudi uporabljaš, samo bolj ga koristiš. Ker za koriščenje se plača. Za rabo ali potrebo pa ni nujno da.
Multivitamin
22. apr 2011 0:36
Načelno rabiš papir in pisalo, potrebuješ mizo in koristiš pošto. Za pismo,ki si ga napisala na paprju, s pisalom.
No, tako gre vzorec. Ni pa nujno,da je vedno enak, niti podoben. Ne ljubi se mi več danes. Dopoldne naprej.
Multi
multivitamin
22. apr 2011 7:07
Pošte ne koristiš, ampak pošta koristi tebi samemu, da ti ni treba toliko izrabljati podplatov, pa še poštnih golobov ne potrebuješ.
22. apr 2011 8:03
Samo tole bom dodala: glagol rabiti plus še en glagol, se uporablja narečno, ni pa slovnično pravilno. Je pa vsekakor vpliv nemščine na tem področju.
naor
neznan uporabnik
22. apr 2011 9:01
Ajoj Ežoj, tam na linku je 226 razlag, kako rabiti, rabiti. Kdo vse bi le to obvladal?
Ja, hvala. Pošto tudi seveda uporabljaš in koristiš njene usluge.
Multivitamin
22. apr 2011 9:26
@ proxima - a, da ti ni teba ali ni potrebno izrabiti podplatov???
Multivitamin
22. apr 2011 9:35
Kam pa spada, če je kdo česa potreben?
japaja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jaffa torta
Tajski rdeči curry