20. mar 2011 8:38
Izraz predpripava je po stališču slavista Franceta Verbinca neustrezen, ker že sam izraz priprava pokaže na dejanje, ki poteka pred ključnim dejanjem.
Se mu upate odreči, da bi bili popolni ?
F r i n a
20. mar 2011 8:38
Izraz predpripava je po stališču slavista Franceta Verbinca neustrezen, ker že sam izraz priprava pokaže na dejanje, ki poteka pred ključnim dejanjem.
Se mu upate odreči, da bi bili popolni ?
F r i n a
20. mar 2011 10:14
Kulinarika (no, vsaj v OŠ, pa mislim, da tudi "višje inštance" ) naravnost zahteva predpripravo. To je čiščenje, lupljenje, rezanje, itd. Torej, z vsem spoštovanjem, gospodu Verbincu v tem primeru ne morem pritrditi. Pa tudi v marsikaterem drugem ne (zdaj, na primer, točno vem, kakšna je razlika med predpripravo in pripravo na maturantski ples - in če bi se zelo potrudila, vam lahko naštejem še nekaj dejanj iz popriprave - no, priznam, zdaj pa že en malčk nakladam )
lp
cervusneznan uporabnik
20. mar 2011 11:03
Haha...a pol tut predigra odpade?
Jao, znajo pa nekateri orto zatežit .Grem na Gugl pogledat, koliko je star tale Verbinc....
Sem že pogledala:
F. Verbinc:
* 29. marec 1917
+ 21. december 1970
Sporočilo je spremenil(a) japaja dne 20. 2011 11:11
20. mar 2011 12:46
A je to tisti gospod, čigar delo je Slovar tujk??? Ta je pa 1A, se mi zdi .
lp
P.s. Japaja, verjetno odpade samo predpriprava na predigro, torej lahko mirno spiš (hm, ampak v tem primeru predigra tudi brez Verbinca odpade ).
lp
cervus
21. mar 2011 15:56
nola je napisal/a: | ||
aja...kaj pa brv, črv, vrt, smrt in prt...?
|
22. mar 2011 12:01
Sonci, tudi jaz.
Uf, ves čas berem (tudi na tem forumu) 'nebi'. Ne bi več, prosim!
Atina
22. mar 2011 12:11
Sonci, tisto z "midva" je rekel Tone Pavček.
Vendelina jr.
22. mar 2011 13:01
Vendelina, hvala za popravek. Mislim, da me je zavedla slika z naslovom Midva, ki pa seveda ni Jakopičeva, temveč Jakčeva. soncineznan uporabnik
22. mar 2011 13:08
po tanovem se piše mi2....
Ej, a se mi2 dobive v 5ek?
japaja
22. mar 2011 13:10
japaja je napisal/a: |
po tanovem se piše mi2....
Ej, a se mi2 dobive v 5ek?
japaja |
A ne bi rajš ju3? Pr8!
JJKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pure svedri s paradižnikom in baziliko
Hot dog v listnatem testu