3. okt 2010 19:35
Meni se zdi, da ste vse skupaj preveč zakomplicirali. Kaj pa če bi organizirali eno delavnico in to poskusimo uredit ( jaz prinesem kladiva, klešče......... vso orodje )
ežoj
3. okt 2010 19:35
Meni se zdi, da ste vse skupaj preveč zakomplicirali. Kaj pa če bi organizirali eno delavnico in to poskusimo uredit ( jaz prinesem kladiva, klešče......... vso orodje )
ežoj
3. okt 2010 19:52
Vendelina jr. je napisal/a: | ||
|
Aha, sedaj razumem. Po domače povedano gre gorej za pravo čisto kulturo za prave resnične poznavalce, zato jo je pa treba čimbolj, tudi z naslavljanjem, oddaljiti od poneumljene kulture za preprosto ljudstvo - bravo! Ne vem zakaj sem pri tem takoj pomislila na Iztoka Mlakarja in njegov: ful kul ... .
Ežoj, kladiva, klešče pusti kar doma. Sem jih imela s seboj ob zadnjem vabilu na delavnico, pa me še not niso spustil.
Cilaneznan uporabnik
3. okt 2010 20:05
Kakšna delavnica neki! Reče se work shop
Ežoj, saj ne kompliciramo, samo razpredamo. Ne vem zakaj si ne bi vsi skupaj razširili obzorje?
(dokler ne začne kaj frčat KVAK)
In dokler za gasilsko veselico nihče ne trdi, da je to prav poseben event, je z moje strani OK.
Čeprav ima gasilska veselica lahko mnogo, mnogo razsežnosti. In tudi zanimive afterpartije v kakšnih grmovjih ali na urgencah
japaja
4. okt 2010 9:33
@Cila
Meni delitev na poznavalce in preprosto ljudstvo nekako ni blizu - ne glede na področja. Ker mi taka delitev implicira to, da si "preprosto ljudstvo" jemlje za pravico, da je malo sovražno in napadalno do tistih, ki po njihovih kriterijih niso "preprosto ljudstvo".
Imam raje delitev na to, da je vsak za nekaj dober in lahko tudi izvrsten in da čisto vsak česa ne zna in se potem poskuša nekaj malega naučiti od tistega, ki pa zna o temi malo več.
Sama se nimam za kako neizmerno poznavalko postmoderne umetnosti. Vem pa, da je ravno ta delitev na "umetnike in pametne" na eni strani in "preprosto ljudstvo" na drugi strani omogočila ravno toliko snobizma, da se tudi v postmoderni umetnosti najde precej sprdačin, ki z umetnostjo nimajo skupne niti črke U, kaj šele česa drugega.
Ampak pustimo estetike in etike ob strani. Zna biti, da imava tozadevno estetiki malo drugačni, pa nič hudega. Najbrž se vseeno strinjava, da je za karkoli strokovnega in umetnostnega je treba, da to človek naredi, veliko talenta in še več dela. Študija, branja, premišljanja in to vse skupaj znova in znova. Šnops ideje in plonk ceglci ne bi smeli funkcionirati. Pri nobenem delu, če hoče, da se ga jemlje resno.
Vendelina jr.
4. okt 2010 11:31
No, ja, kakorkoli že: malo sva pa le poživili tole temo, a ne . Naslednje "ogrevanje" sledi, ko bodo nastopile zimske ohladitve.
Cila
4. okt 2010 11:53
Ampak vas le moram še enkrat kontaktirat .
Japaja: mene ne moti toliko sama beseda 'kontakt', kot zveza 'kontaktirati nekoga', ki je pač dobeseden prevod iz angleščine (in mogoče še kakšnega drugega jezika). Ko berem stavke tipa 'V primeru nejasnosti kontaktirajte gospoda xy', mi grejo kar lasje pokonci...
borka7
4. okt 2010 15:28
borka7 je napisal/a: |
Ampak vas le moram še enkrat kontaktirat . Japaja: mene ne moti toliko sama beseda 'kontakt', kot zveza 'kontaktirati nekoga', ki je pač dobeseden prevod iz angleščine (in mogoče še kakšnega drugega jezika). Ko berem stavke tipa 'V primeru nejasnosti kontaktirajte gospoda xy', mi grejo kar lasje pokonci... borka7 |
4. okt 2010 15:38
Mene tudi zanima alternativa za kontaktiranje.
4. okt 2010 15:50
zzak1977 je napisal/a: |
Mene tudi zanima alternativa za kontaktiranje. |
Saj ni tako težko. To "kontaktiranje" se uporablja v primerih, ko želimo dobiti še eno informacijo (kontakt ni zadosti, je le prvi korak, da se dokopljemo do informacije, ki jo želimo). In to se da čisto lepo povedati. Recimo takole:
- Ali se lahko sestaneva? Ali se lahko sestanemo, da preverimo predmet xy?
- Stopite v stik z.. Brankom, da izveste, kako poteka ....
- Radi bi stopili v stik s/z....
- Želim/o vprašati Janeza o zadevi xy
- Smo v stiku.
Sicer je pa tako, da zna človek toliko maternega jezika, kolikor zmore oblikovati mnenja v tem jeziku. Če imaš mnenje, ga znaš tudi povedati, če ga pa nimaš, ga pa nimaš, ker ga ne znaš ubesediti. Ne znaš ga pa ubesediti, ker se pač nisi zadosti potrudil, da bi poiskal ustrezen besednjak. Svet se vrti in bo šel naprej, ampak čisto nikomur ne bi škodovalo, da včasih vzame v roke knjigo in jo lepo prebrere na glas. Zna slovenščina delati čudeže, če jo uporabljajo taki, ki to znajo. Velja za originale in dobre prevode. Branje Tolstoja na glas ni še nikogar pokopalo. Bolje to početi v hladnih jesenskih dneh kot pa se tolažiti s hladilnikom. Ko je človek enkrat bolj vešč v maternem jeziku, mu grejo bolje tudi tuji jeziki.
Vendelina jr.
Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 04.okt 2010 15:56
4. okt 2010 16:04
Vendelina je lepo povedala - lepše, kot bi znala jaz (sem še malo premalo Tolstoja na glas prebrala ).
Sem pa tudi sama že na prejšnji strani napisala nekaj alternativ. V mojem zgornjem primeru bi jaz napisala 'V primeru nejasnosti se obrnite na gospoda xy.' A se ne sliši to veliko lepše?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veseli tiramisu
Klasična pizza