13. okt 2009 20:30
kozamurnik je napisal/a: |
- Gigi 84, samo to je.
Nekoga malo moti beseda, pa lepo in vljudno vpraša in se nikakor ne razburja.
V zameno dobi razlago, da ima verjetno probleme s svojo "slovenskostjo"(?)
No comment.
kozamurnik |
Joj, kozamurnik, ti maš pa res eno hecno lajtungo. Saj lepo, da te zanima slovenščina (sodeč po današnjem in včerajšnjem pisanju) Ma kaj lepo, to je za pohvalo in spodbudo. Ampak, če bi ti vse prebrala, bi tudi videla, da sem omenila, da te stvari pišejo v literaturi za osnovno in srednjo šolo. In da se trudim, da kolikor toliko obširno in poljudno odgovorim na vprašanja, ki jih postavljaš. Ker, la verdad, spotikovanje ob hrvaški/srbski/južnoslovanski izvor besede dobrodošlo je malo obromno, a se strinjaš? Obrobno ob upoštevanju tega, da je jezik živa tvorba, ki se ves čas razvija in da je imel tudi razvoj eno svojo zgodbo in da je treba pogledati kontekst razvoja jezika in ga razumeti kot odsev zgodovine komunikacij, ki so jih imele etnične skupnosti. In ko človek razume jezik na tak način, potem mu je beseda "dobrodošli" zelo lepa. V vseh pomenih te besede. Lahko pa rečeš tudi dobroprišli, če te bo to bolj veselilo. Bomo videli, če se bo beseda prijela.
Če si pa TI prebrala, da imaš probleme s svojo slovenskostjo in slovanskostjo (jaz tega nisem napisala, ne vem pa, kako si TI to prebrala), potem zna biti, da jih imaš res.
Jaz jih nimam.
Vendelina jr.