Pozdravljeni.
Rada bi vaše mnenje oziroma predloge, ker me ena stvar na naši osnovni šoli zelo "žuli". Namreč, stvar je naslednja: Moja deklica je letos začela hoditi v 1. razred osnovne šole. Ker sem trenutno nezaposlena oziroma sem doma, hodim po njo takoj po šolskih obveznostih oziroma po končanih dejavnostih (krožkih) tako da hčerkica ne hodi na šolsko kosilo. Tu pa nastane problem. Namreč, šolska politika je takšna, da učiteljica in vzgojiteljica (pomočnica) peljeta VSE otročke v jedilnico. Potem pa tisti otroci, ki ne kosilajo v šoli SEDIJO NA TLEH (včasih, ampak res redko na stolih) in gledajo tiste sošolke in sošolce, ki kosilajo. GROZNO ! ! ! Resnično ne razumem v čem je "poanta" te šolske politike. Sprašujem se ali so tisti otroci, ki jih starši nismo prijavili na kosilo kaznovani za to...Ali se šolski delavci (ravnateljica, pedagoginja, psihologinja, učitelji/ce, vzgojiteljice, pomočnice in vsi ostali) ne zavedajo kakšno škodo delajo tem našim "bogim" prvošolčkom, ki pa so prisiljeni dan za dnem gledati svoje sošolke in sošolce s katerimi so v vrtcu skupaj kosilali vsak dan mesec-dva nazaj, kako jejo. Ali resnično nihče ne pomisli, kako je tem otrokom, ki sedijo na teh v jedilnici medtem ko njihovi prijatelji in pijateljice kosilajo? Ali ne pomislijo, da pa tam na tleh sedi kakšen otroček, ki mu starši (ali mamica samohranilka) ne morejo plačati tistega toplega obroka? Kako se počuti 6-letnik, ki ga peljejo v dišečo jedilnico kjer sedi "kot kašen cucek" NA TLEH, medtem ko sošolci in sošolke prosijo učiteljico, da jim gre po dodaten kos peciva. Gleda otroke, ki vračajo polne pladnje hrane nazaj , njega pa peljejo nazaj lačnega? Ali res nihče ne pomisli na te otročke, na te prvošolčke, ki so se celo poletje veselili vstopa v šolo in snidenja s svojimi vrstniki?
Moja deklica trpi. Mar nikogar ne boli duša za temi otročki otročki, ki sedijo tam vsak dan?
Mamice (in kakšen očka tudi) se pogovarjamo o tem. Otroci so zelo obremenjeni zaradi te "izločenosti" nihče se pa ne želi izpostavljati.
Vnaprej hvala za vaša mnenja in predloge
blažkaa