23. sep 2007 12:02
Hvala za vaše dosedanje komentarje. Vseeno pa bi rada (ponovno) nekaj dodala. Jaz nisem odprla teme samo zaradi svojega otroka, ampak zaradi vseh otrok, ki SEDIJO NA TLEH V JEDILNICI medtem ko ostali kosilajo (oziroma kosijo, če je komu ljubše). Zanimivo se mi zdi, da nikogar ni zmotilo to, da otroci sedijo NA TLEH! Mislim... Kot sem že prej napisala, meni se je zgodilo 2-3 krat, da sem prišla po otroka ravno med kosilom. To, da bi morala nezaposlena mamica čakati pred šolskimi vrati takoj po končanem pouku pa ne vem ali je vedno možno. Ali to pomeni, da si določeni ljudje predstavljajo, da nezaposleni ljudje samo sedijo doma, kuhajo in so prvi, ki pridejo v šolo po svoje otroke? Jaz sem dobila takšen vtis. Namreč, kdaj pa si naj takšen starš sploh išče zaposlitev, kdaj naj hodi na razgovore v različne konce Slovenije, kdaj naj hodi na razne delavnice za hitrejšo pot do morebitne zaposlitve na katere nezaposlene osebe pošilja Zavod za zaposlovanje, ki pa (mimogrede) včasih trajajo od 09.00 pa vse tja do 15.00 ure? Kdor ne verjame, naj preveri. Kdaj naj se takšen starš dodatno izpopolnjuje, izobražuje, skratka dela v tej smeri, da se čim hitreje zaposli. Če bo vsak dan samo čakal pred šolo in pobirak otroke takoj ko kateri izmed njih konča s poukom (kaj pa starši, ki imamo dva, tri ali več otrok), ne vem, če bo sploh kdaj našel zaposlitev. Takšno je moje mnenje. Moj otrok še ni bil in niti ne bo lačen hodil v šolo in iz nje, jaz pa sem samo želela izvedeti, kaj si drugi ljudje mislijo o tej temi, kako je to na drugih šolah organizirano, mogoče kaj koristnega izvedeti, pa sem (žal) ugotovila, da še kako drži, da smo ljudje postali imuni na tuje težave, če se te iste ne tičejo nas (ali naših otrok). Žalostno... Na odgovor TORTICI pa: Nisem še ničesar ukrenila, saj je vikend in ni pouka, bom pa delala v tej smeri. blažkaa