5. nov 2007 13:24
En lep pozdrav
Jaz sem naredila tako, da sem svoje otroke vpisala na šolsko kosilo, ker sedaj tudi ostajajo v popoldanskem varstvu do 14-00 oz. 15.00 ure vsak dan. Ker hodijo na različne dejavnosti, se še malo poigrajo s sovrstniki, grejo v šolsko knjižnico...skratka, radi ostanejo dlje v šoli.
Priznam pa, da sem že skoraj pozabila na ta "problem", da otroci še vedno sedijo na tleh v jedilnici medtem ko drugi kosilajo, ker ne hodim več ob tisti uri, ko nižja stopnja kosila. Nekako sem (po domače) odmislila to neprijetno in hkrati zelo žalostno situacijo, ker se pač to več ne tiče mojih otrok. Vem, grozno se sliši oz. bere, a kaj veliko na naši osnovni šoli se res ne da narediti. Stvar je tako zakomplicirana, da je ves sitem tako narejen, da se praktično nimaš komu niti pritožit oziroma povedati svoje mnenje. No, mnenje že lahko poveš, a vsi samo prikimajo, da te kao razumejo "i nikom ništa". Potem pa ves čas čutiš tiste čudne poglede in ti je že kar nerodno, ker si sploh kaj rekel, saj veš, da tukaj nihče ne bo ukrepal.
Tudi ostali starši s katerimi smo se pogovarjali o tej temi se ne želijo izpostavljati in (po večini) pravijo, da nočejo "preveč jezikati, ker to lahko posledično škodi njihovemu otroku". Žal. Čeprav sem sama mnenja, da pa ne bi bil otrok takšnega starša (ki bi "jezikal") dobil kakšne črne pike oz. ga ne bi potem celo osnovno šolo "šraufali" zaradi tega. A tako pač je.
Kot že napisano, moji otroci ne sedijo več na tleh v jedilnici medtem ko njihovi sošolci in sošolke kosilajo in za mojo družino je sedaj veliko lažje. Psihično.
Mi je pa še vedno hudo, ko se spomnim na kakšnega otročka, ki ima bratca ali sestrico (ali pa kar oboje), starši (pre)malo zaslužijo, da bi jim plačali ta topel obrok v šoli ziroma jih preživlja samo mamica, ki dela v proizvodnji za cca. 450 evrov/mesečno in so še vedno vsakodnevno "prisiljeni" sedeti na tleh in gledati druge medtem ko jejo. Kaj pa, če tudi doma ne dobijo takoj toplega obroka? Takšni otroci hodijo domov okrog 14.30. In verjetno ne povedo staršem vsakodnevno, da jim je hudo tam sedeti. Nekaterim je nerodno o tem sploh govoriti. Nekatere od njih pa starši kar za šolskim vogalom počakajo in sploh ne vedo kaj se med v šoli dogaja.
P.S. Subvencionirano kosilo pa na naši šoli lahko samo sanjamo. (Da se ne bi spet kdo "obesil" na to.)
Uf, sem se razpisala. Hvala pa jasna1, ker si se (me) spomnila na to že potlačeno temo
Lep dan še naprej
blažkaa
Sporočilo je spremenil(a) blažkaa dne 05. nov 2007 13:26:35