20. jun 2010 8:18
Rimljanka, ne vem sicer ali si še aktivna učitelica ali ne. Če nisi, potem menim, da najbrš ne veš vse. Letos so dobili čisto nove obrazce konec šolskega leta, ker je subvencionirana prehrana za vse učence in dijake, če le prekrižaš kvadratek pred " uveljavljam pravico".
To je splošna subvencija in znaša 2/3 cene malice- prepisujem iz obrazca.Za to subvencijo so upravičeni vsi učenci. Za dodatno subvencionirano prehrano pa se le vpiše procent dohodka na družinskega člana v priložen obrazec.
Moje vprašanje se je porajalo le zato , ker je pri vpisu v prvi letnik starejša dobila drugačno obrazložitev kot so jo dobili v osnovni šoli.
Piše da mora dijak za dodatno subvencijo vpisati pod rubriko " VLOGA ZA DODATNO SUBVENCIJO ZA MALICO" vpisati procent višine dohodka na družinskega člana. ( v spremnem dopisu na drugem listu piše, da je ta procent do 30% dohodka -1/3 dodatne subvencije , od 30-55% pa 1/6 dodatne subvencije.
Pri osnovnošolskih pa v obrazložitvi piše, kolikor je meni razumljivo do 30% dohodka dodatna subvencija 0,30€.
Subvencijo za kosilo pa imajo tisti katerih dohodek ne presega 5% dohodka na družinskega člana.
Zato me je zanimalo, če so enako obrazložitev dobili tudi drugi.
Ta obrazec, katerega so vsi dobili enakega se odda razredniku.
To je letos prvič, zato sem domnevala , da ti mogoče ni poznano. Pred leti pa si obrazec dvignil in oddal svetovalni službi-vsaj pri nas je bilo tako.
Tole je seveda napisano dobranamirno.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/
Sporočilo je spremenil(a) mizarka dne 20. 2010 08:19