Kako uporabiti rumeno korenje? Letos ga je ogromno.
lesnik
Kako uporabiti rumeno korenje? Letos ga je ogromno.
lesnik
19. sep 2007 20:50
Pri nas ga pa ni......................zame je najboljše v juhi, namesto oranžnega. Pa v šari, skupaj s krompirjem, zeleno, porom, kolerabo,........ rimljanka
19. sep 2007 21:17
Kot je napisala rimljanka Pa v ričet tudi fino paše. Kristina
19. sep 2007 21:48
naši sorodniki pa ga naredijo v omaki in sicer malo prepražijo čebulo, nato na kocke narezano korenje z dolivanjem vode pražijo toliko časa, da nastane omaka, potem pa solijo poprajo in to omako servirajo h krompirju pat
20. sep 2007 6:51
Korenčkov gosti sok lahko narediš.Kombiniraš z sadjem koliko ga še je.Najbolj gre v promet z breskvami,sljivami ali hruškami.Tudi z jabolki je dober,vendar so prvi trije za naše domače boljši. ati zlati
20. sep 2007 8:05
Lahko narediš solato iz motovilca in kuhanega rumenega korenja. Ko je korenje kuhano ga ohladiš in zrežeš na koleščke. Streseš ga na motovilec, posoliš, naoljiš in okisaš z celo iztisnjeno limono. Za mene je to ena najboljših solat, pa tudi zelo zdrava. JANKA
20. sep 2007 9:17
Same dobre ideje za tole rumeno korenje.
Jaz ga imam v pesku v kleti celo zimo za v govejo juho. Je veliko bolša juha kot če je v njej samo rdeč korenček.
Če ti ga bo pa še ostalo pa na plac z njim.
MatjažKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Poletni svaljki z dimljenim lososom
Domači Ferrero Rocher