15. apr 2012 11:00
Precsis, če nimaš ravno blazno majhnih otrok jim naredi VELIKANSKO uslugo pa jih pelji nekam malo "na slepo" (s tem mislim nek hostel, ki ima pač toliko solidne ocene, da veš, da ne boš ležala v smeteh). Deljenje sobe z drugimi bo pomojem nekemu cca 10 letnemu otroku ostalo v super spominu, spopadanje s kopalnico, ki ni pol tako zribana kot mamina pa dragocene izkušnje (da se v javnih kopalnicah nosijo natikači, če nočeš domov privleči kolonijo kakih ogabnih nožnih organizmov), poleg tega se super prakticira bonton na takih krajih - tih nočni prihod v sobo, brez prižiganja vseh luči, hitra uporaba kopalnice itd. Pa check in v hostlu se tudi lepo demonstrira. Če pa tvoji juniorji že znajo kaj angleščine pa naj še aktivno sodelujejo v sodelovanju z raznimi ljudmi.
Če kaj zamerim mojim domačim je, da če smo že kam šli so bile to vedno trotl ziher variante, kjer nas je bus skipal na parkirišču pred hotelom, potem smo šli notri kot ovce in tako to ponavljali cel teden. Pri 15ih sem potem mogla sama in brez ene izkušnje študirati londonski metro, pa upati, da se mi med spanjem v 10 posteljni sobi, kjer je bilo 9 dokaj pohotnih dedcev 40+ in jaz ne bo nič zgodilo, pa letališke procedure itd. Sem preživela, itak, in se ogromno naučila zraven, sem si pa vseeno upala VELIKO manj in veliko zamudila na račun neizkušenosti, ker sem namesto kakega malo bolj advanced raziskovanja krajev se še mučila z osnovami, ki jih v zgodnejši mladosti nisem dobila.
Viva Meier