Penzija

lesnik  

član od: 9.10.2006

sporočila: 294

tema odprta - 18. sep 2007 8:12 | ogledi: 1.851 | odgovori: 5

Ali res lahko greš v pokoj po sedmem otroku?

lesnik

tanya017  

član od: 16.2.2007

sporočila: 216

18. sep 2007 8:28

To sem tudi jaz nekje slišala,pa ne vem,če je res. tanya017

vida u.  

član od: 1.4.2007

sporočila: 360

18. sep 2007 8:31

Jst sem slišala da po šestem otroku. Tko da jst ne bom nobene penzije dočakala vida u.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. sep 2007 10:55

Ne. Se pa razmišlja o zakonodaji, po kateri naj bi se delo z otroki v velikih družinah nekaj let (do določene starosti) štelo kot oblika samozaposlitve in bi iz tega tekla tudi delovna doba. Sicer je pa odločanje o številu otrok (poleg tega, da je to ustavna pravica) predvsem razmislek o tem, kako se bo otrokom zagotovilo kvalitetno otroštvo s kvalitetnimi starši. Pa razmislek o tem, kako otrokom zagotoviti kvalitetno izobrazbo in seveda razmislek o tem, kako otroke spustiti iz gnezda, kar vključuje razmislek o tem, koliko in do kod se jim pomaga pri reševanju prvega stanovanjskega problema. Kar na koncu vedno pomeni, da moraš imeti za otroke veliko denarja, da ti država tu sicer lahko malo pomaga in stimulira, ampak, če starši ravno nimajo kakšne solidne materialne substance...je vse skupaj bolj na tesno. Vendelina jr.

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

18. sep 2007 11:46

Vendelina, pri temi "kariera" sem že prilepila link, pa ga bom še tu: http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid= Če imaš 4 ali več otrok lahko torej prostovoljno zapustiš trg dela, država pa ti 10 oziroma 9 let plačuje prispevke od minimalne plače. Jaz to razumem, da se ti teh 9 let šteje v delovno dobo. Na hitro sem preletela cel zakon, pa nikjer ne piše nil o tem, da se lahko upokojiš, če imaš več otrok. No, vsaj jaz nisem našla. veverica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. sep 2007 11:50

Torej velja tisto, kar pravi veverica. Definitivno pa ni razloga, da bi se kdorkoli upokojil samo zaradi tega, ker ima 4 ali več otrok. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti