Mož je na celjskem sejmu poskusil prekmursko čarovnijo, pravi, da je bila lazanja s palačinkami in koščki piščančjega in svinjskega mesa. Pravi, da je bilo božansko dobro. Mi lahko kdo pomaga, kakšno omako je potrebno pripraviti. Anja
anja18
Mož je na celjskem sejmu poskusil prekmursko čarovnijo, pravi, da je bila lazanja s palačinkami in koščki piščančjega in svinjskega mesa. Pravi, da je bilo božansko dobro. Mi lahko kdo pomaga, kakšno omako je potrebno pripraviti. Anja
anja18
17. sep 2007 14:09
Sem jo našla med specialitetami http://www.ostarija.com/si/index.php?gostilna=20 , ampak med njihovimi navedenimi recepti je pa ni. Kuharska čarovnija se imenuje, če je to to. Bo kdo iz Prekmurja pomagal, pa bo.
Loni Makaroni
17. sep 2007 14:38
Hm, jaz sem Prekmurka, zelo rada tudi čaram v kuhinji, ampak za prekmursko čarovnijo pa prvič slišim... Da ni to res specialiteta Prekmurske iže, ki so jo pač tako poimenovali? Bi pa recept zanimal tudi mene! Živi Sporočilo je spremenil(a) živica dne 17. sep 2007 14:40:40
17. sep 2007 15:00
je to kot loparnica?? bannanna
17. sep 2007 15:12
Nimamo pojma, saj v tem je problem. Ampak a ste si ogledale njihove recepte, mene je že makova bučnica privlekla, bo v bližnji prihodnosti na mizi.
Loni Makaroni
17. sep 2007 15:16
Kaj pa hortobagi palačinke? lidka
17. sep 2007 16:31
anja 18, sejem je do srede, pot pod noge (no ja, avto, vlak,...) pa v živo preveri! Potem poročaj še nam tule!
rimljanka
17. sep 2007 16:52
Uf, te hortobagy palačinke so pa nekaj takooo zelo mamljivega... Najraje bi jih naredila kar zdaj, pa sem ravno pojedla en velik steak :) s0ncek*
17. sep 2007 16:52
Loparnica je zloženka iz palačink, vendar brez mesa, vsaj izvedba, kot jo poznam. Je pa v tej kategoriji oziroma izpeljanka, bi takole na pamet rekla. Mamamia mamamia
18. sep 2007 9:47
Ja, res je... To je specialiteta Prekmurske iže. Božansko dobro, vendar res ne bi vedela, kako je narejena. Mislim, da bo držalo, da je v stilu loparnice. Pa makova bučnica... njami... Vsako leto enkrat gremo jest v Prekmursko ižo in še nikoli nismo bili razočarani. simonka23Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tajska rdeča curry pasta
Peresniki z omako puttanesca