Modro varčevanje

andreja1  

član od: 3.11.2006

sporočila: 27

14. sep 2007 21:09

Jaz sem se najprej obrnila na ZPS, da so mi izračunali koliko so mi premalo obračunali obresti. Nato sem šla z izračunom na banko in jim povedala koliko so mi premalo obračunali. Oni so si potem vzeli en teden časa, da so ponovno obračualni obresti. Ker je bila razlika med bančnim obračunom in ZPS "sano 200"EUR sem se odločila, da mi izračunane obresti nakažejo na TR. Če bi se šla tožiti bi trajalo nekaj let, pa še sodne stroške bi lahko priznali le deloma, tako da se meni ne bi izplačalo. Na ZPS se mi povedali,da se gredo nekateri tožiti za 50 EUR, nekateri pa na 1.000 EUR ne, odvisno od posameznika. Tudi jaz sem pogodbo vrgla, ampak so mi na banko dali svojo kopijo, tako da ni problema. Občutek imam, da se ljudje večinomo odločijo za izplačilo premalo obračunanih obresti in ne gredo v tožbe. LP Andreja

Nena  

član od: 2.10.2001

sporočila: 98

15. sep 2007 8:04

Uf, tole bom morala pa preverit. Saj sem si mislila, da morajo na banki imeti kopijo. Nisem pa pričakovala, da jo bodo pripravljeni dati, če bodo potem morali zato izplačati denar. Nena

stanka  

član od: 3.6.2002

sporočila: 716

15. sep 2007 19:41

Tudi jaz sem prišla na banko brez pogodbe. Takoj so vedeli, zakaj se gre, izpolnili so obrazec in čez en teden so me poklicali. Razlika je bila okoli 350 €. Nakazali so mi jih na TR, brez problema, še darilce sem dobila zraven... Le preverite na svoji banki, saj gre za vaš denar! LP, Stanka

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

15. sep 2007 20:32

A katera ve ali gre to za vsa varčevanja ali samo za sklenjena v določenem obdobju in katero je to?

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

15. sep 2007 22:00

prekopirano iz spletne strani ZPS

... da je pogodbo o Modrem varčevanju sklenil med leti 1999 in 2002 (pogojno pridejo v poštev tudi nekatere pogodbe, podpisane v letu 2003)

Cila

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

16. sep 2007 9:15

meni so pa rekli, da moram pogodbo spraviti in ko bom želela zaključiti z varčevanjem, moram z knjižico oddati tudi pogodbo. Celo to so mi rekli, da brez pogodbe ne bo izplačila. To je bilo pred dvema letoma, jaz pa sem v strahu preko klika potem pisala, da sem pogodbo izgubila in prosila za še eno. Seveda so mi jo brez težav poslali, tako da imam sedaj dve. ariella

ŠPINAČKA  

član od: 20.9.2007

sporočila: 5

20. sep 2007 10:32

Spoštovani vsi.... prijavila sem se z namenom, da se vam zahvalim, da ste odprli temo Modrega varčevanja. Takoj sem dala vlogo in danes so mi ponudili borih 200 evrov, razlika pa je precej večja. Naj sprejmem, ker kolikor sem brala vaše odgovore, se je dalo vse urediti. ALI JE POTEMTAKEM TO TO? Lep dan vam želim. Špinačka ŠPINAČKA

ŠPINAČKA  

član od: 20.9.2007

sporočila: 5

20. sep 2007 10:49

Hvala za članek.... Ne morem verjeti, in kot mama samohranilka bi še to izpustila, če ne bi v petek pogledala pri vas, kja bom kuhala v soboto ;O). vendar še vedno ne vem kaj mi je storiti.... ŠPINAČKA

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

20. sep 2007 11:34

Špinačka odločiti se moraš sama, lahko se pa obrneš na ZPS in ti pomagajo pri tem, seveda pod njihovimi pogoji.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti